Ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης – Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

Παιδεία Τεχνολογία

Με ορίζοντα μέχρι το τέλος του μήνα τρέχει η εξαργύρωση των επιταγών για τους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» και όπως υπογραμμίζουν πηγές, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης συντελείται με γοργούς ρυθμούς.

Επισημαίνουν ότι οικοδομείται μια βιωματική εξοικείωση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις νέες τεχνολογίες, στην οποία συνέβαλε καθοριστικά και η τηλεκπαίδευση. Στο πλαίσιο του στρατηγικού αυτού σχεδιασμού, επενδύονται -μέσω του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» που ήδη τρέχει- 140 εκατ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) μέσω συστήματος επιταγών (voucher).

Η «Ψηφιακή Μέριμνα» είναι ένα πρόγραμμα των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και υλοποιείται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ». Εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» και είναι ένα από τα πρώτα έργα υπό υλοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που χρησιμοποιούν κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης: σημαντικές επενδύσεις για τη ριζική αναβάθμιση των δημόσιων δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων. Την ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών και την αναβάθμιση της σύνδεσής τους με το διαδίκτυο. Τη δημιουργία εκτεταμένου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού στο πλαίσιο της αναμόρφωσης των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών. Την αύξηση της επαφής των μαθητών με τις νέες τεχνολογίες στο σχολείο, και την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών για τη χρήση ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων.

Πηγές τονίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί αξιοποίησαν ήδη στο έπακρο την παροχή για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop), καθώς από τις 166.599 επιταγές που εκδόθηκαν, οι 162.014 -ποσοστό πάνω από το 97%- έχει εξαργυρωθεί ή αναμένεται να εξαργυρωθεί άμεσα. Με στόχο τη μέγιστη απορρόφηση των κονδυλίων που έχουν διατεθεί, παρατείνεται έως τις 31 Οκτωβρίου, η δυνατότητα εξαργύρωσης των επιταγών (voucher) των δικαιούχων του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία

Νέο άκυρο των ΗΠΑ στην Τουρκία: Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης δεν δικαιούται να κάνει νέες συμφωνίες

Αδ. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα καταφέρνει και προσελκύει, αυτά τα τρία χρόνια, μεγάλες επενδύσεις 

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της ΠΚΜ στη συνάντηση των εταίρων του έργου «CESME+: Κυκλική Οικονομία για τις ΜμΕ-Πρόσθετες δράσεις»

Βαθύλακκος Θεσσαλονίκης: Νεκρός ο οδηγός του ΙΧ – Τραυματίας ο οδηγός του τρακτέρ 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ