ΚΕΕΕ- Μασούτης: Προϋπολογισμός “ειδικών συνθηκών” για το 2023

Ελλάδα Επιχειρήσεις

Ως “προϋπολογισμό ειδικών συνθηκών”, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γιάννης Μασούτης, το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2023, που παρουσίασαν εχθές ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αναπλ. Υπουργός, αρμόδιος για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Η δήλωση Μασούτη:

«Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση καθώς και η αδυναμία της Ευρώπης να διαχειριστεί την ύφεση και τον πληθωρισμό αποτέλεσαν παράγοντες οι οποίοι επηρέασαν το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2023, όπως κατατέθηκε στη Βουλή. Περιλαμβάνει από τη μία σοβαρά μέτρα στήριξης για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, με ταυτόχρονη δημοσιονομική σύνεση ώστε να προστατευτεί η  οικονομική σταθερότητα.

Η εξίσωση είναι δύσκολη, αν και ο προϋπολογισμός ειδικών συνθηκών διαμορφώνει ένα θετικό κλίμα στην επιχειρηματική κοινότητα, με τη δυναμική την οποία αναπτύσσει η ελληνική οικονομία. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις, η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, καθώς και τα κεφάλαια του Tαμείου Aνάκαμψης, αποτελούν παράγοντες οι οποίοι θα συντελέσουν στην ανατροπή του δυσμενούς κλίματος στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας. Η επιχειρηματική κοινότητα έχει λόγους να είναι αισιόδοξη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Γιάννης Μασούτης, μετά την κατάθεση στη Βουλή του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2023.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ