ΕΣΘ: Πρόταση μειωμένου ωραρίου καταστημάτων για εξοικονόμηση ενέργειας–Προϋπόθεση η τήρηση από πολυεθνικές

Ελλάδα Επιχειρήσεις

Σε μια ρηξικέλευθη πρόταση μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων, μπρος στην ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας προχώρησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα μέσω του προέδρου του, Παντελή Φιλιππίδη, ότι το ωράριο θα πρέπει να τηρηθεί και από τα μεγάλα Εμπορικά Κέντρα. Διαφορετικά όπως λέει στο GRTimes, «θα αναγκαστούμε να περάσουμε στην αντεπίθεση, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα».

«Μειώνουμε το ωράριο των καταστημάτων κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, εκεί όπου το κόστος της ενέργειας είναι πιο μεγάλο, προκειμένου να «ελαφρύνουμε» τους επιχειρηματίες και να μειώσουμε τα έξοδα τους, ώστε να βγάλουν την χρονιά» σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΣΘ και προσθέτει πως «καθημερινά δεχόμαστε τηλεφωνήματα από καταστηματάρχες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξήσεις των λογαριασμών ρεύματος. Εάν επισκεφθείτε τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ θα διαπιστώσετε ότι οι ουρές που σχηματίζονται είναι τεράστιες και αφορούν κυρίως διακανονισμούς».

Ο Π. Φιλιππίδης, υπογραμμίζει παράλληλα στο GRTimes, πως το προτεινόμενο μέτρο «δεν έχει να κάνει μόνο με το μαγαζί, αλλά και με τον καταναλωτή. Διότι από τη μια έχουμε το ρεύμα, ο λογαριασμός του οποίου είναι πανάκριβος και από την άλλη έχουμε καταστηματάρχες, που δεν μπορούν να ψωνίσουν. Εμείς συμμορφωνόμαστε με τις επιταγές της κυβέρνησης που θέλει μείωση 15% στην κατανάλωση του ρεύματος και το κάνουμε πράξη. Μόνο που το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι πολυεθνικές. Δεν μπορούν να ισχύουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά σε αυτές τις περιπτώσεις. Εάν αυτό δε συμβεί από τα καταστήματα των μεγάλων εμπορικών κέντρων, τότε θα περάσουμε άμεσα στην αντεπίθεση».

«Εμείς κάνουμε μια πρόταση σύμφωνα με αυτά που νομίμως ζητά η κυβέρνηση, όμως ή την κάνουμε την προσπάθεια όλοι μαζί ή δεν την κάνει κανένας. Επαναλαμβάνω θα δούμε πώς θα κινηθεί η αγορά την πρώτη εβδομάδα. Εάν δεν τηρηθεί από όλους τότε θα βγούμε εντελώς απέναντι» συμπληρώνει.

Πρόταση για ρολά στις 19.00

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η πρόταση αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων στις 19.00 την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή και στις 16.00 μετά το μεσημέρι τη Δευτέρα, την Τετάρτη και το Σάββατο. Επίσης, η προτεινόμενη ώρα για το «άνοιγμα» είναι στις 10.00.

Αναλυτικά το προτεινόμενο πρόγραμμα έχει ως εξής:  

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ