«Μαλαματίνα»: Υλοποιούμε το επενδυτικό πλάνο μας, επαναφέροντας την σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης

Ελλάδα Επιχειρήσεις

Στην υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου της επιχείρησης αναφέρεται η «Οινοποιία Μαλαματίνα», με αφορμή ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από πολιτικά κόμματα, έπειτα από τις απολύσεις δύο εργαζομένων-συνδικαλιστών, που προκάλεσαν και εισαγγελική παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι:

• Η λήξη της συνεργασίας με τους εργαζόμενους που απασχολούνταν στο τμήμα Διάθεσης το οποίο καταργήθηκε, έγινε με απόλυτα νόμιμο τρόπο. Ο ισχυρισμός ότι είναι παράνομη η απόλυση εργαζομένων από την επιχείρηση, επειδή κατέχουν συνδικαλιστική ιδιότητα, είναι νομικά αβάσιμη, αφού στην περίπτωση μας οι εργαζόμενοι – συνδικαλιστές απασχολούνταν σε τμήμα που καταργήθηκε.

• Εδώ και μήνες, η νέα Διοίκηση της εταιρείας έχει παρουσιάσει στους εκπροσώπους των εργαζομένων, το τεκμηριωμένο, με οικονομικά στοιχεία, πλάνο λειτουργικής αναδιοργάνωσης της, που προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση του τμήματος Οδηγών & Διάθεσης και τη δημιουργία νέων τμημάτων. Πάνω στο πλάνο λειτουργικής αναδιοργάνωσης που παρουσιάσαμε έγκαιρα, είχαμε ζητήσει να μας κατατεθούν εφόσον υπήρχαν από πλευράς Σωματείου τεκμηριωμένες εναλλακτικές προτάσεις, κάτι που ποτέ δεν έγινε.

• Με τη δημοσιοποίηση των προθέσεων μας να καταργήσουμε το Τμήμα Διάθεσης, προτείναμε εδώ και μήνες σε όσους εργάζονταν σε αυτό, είτε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, μετακινούμενοι σε άλλες παραγωγικές θέσεις, είτε να συμμετάσχουν σε ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που καταρτίσαμε. Δυστυχώς, μόλις ένας από τους εργαζόμενους δέχτηκε να μεταφερθεί σε άλλο τμήμα, εντός της επιχείρησης.

• Ξεκαθαρίζουμε πως η νέα ιδιοκτησία, δίνει βάρος στη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας της επιχείρησης και στο διπλασιασμό των θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με την κατάργηση του τμήματος διάθεσης, υλοποιούμε με συνέπεια το επενδυτικό μας πλάνο ύψους 12 εκ. ευρώ, προχωράμε στην παραγωγή και διάθεση νέων προϊόντων, καθώς και στη δημιουργία και λειτουργία νέων τμημάτων.

• Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε πως θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα μας, λειτουργώντας σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα και σε καθεστώς ελεύθερης οικονομίας, να έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο, τηρώντας ασφαλώς απόλυτα τη νομιμότητα και με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων μας. Το δικαίωμα μας δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε κομματικά ή συνδικαλιστικά γραφεία γιατί αν συμβεί αυτό, σε σύντομο χρόνο η ιστορική επιχείρηση θα χρεοκοπήσει και θα χαθούν δεκάδες θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τις απολύσεις στη «Μαλαματίνα»

Μαριάννα Τουμασάτου: Ο λόγος που λέει «όχι» στον ρόλο της «κακιάς» (VIDEO)

Ηellenic Train: Tι θα πάρει η Ελλάδα από το επενδυτικό των 190 δισ € της F.S.;

ΠΚΜ: Ταξίδι εξοικείωσης σε Θεσσαλονίκη και Πιερία για ξένους τουριστικούς πράκτορες (ΦΩΤΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ