Πιάνει Ευρώπη το ηλεκτρικό που φορτίζει ταχύτατα

Αυτοκίνητο
Πιάνει Ευρώπη το ηλεκτρικό που φορτίζει ταχύτατα | NewsAuto.gr


ΝΕΑ

  • newsautoteam


Με το Xpeng G9 που η εταιρεία λανσάρει ως το πιο γρήγορο στη φόρτιση ηλεκτρικό SUV στον κόσμο, η κινέζικη επέλαση στην Ευρώπη θα γίνει πιο δυναμική.

Το μοντέλο που θα έχει το ρόλο της ναυαρχίδας για την κινεζική μάρκα, βάζει πλώρη για την Ευρώπη με ταχύτητες φόρτισης έως και 480 kW.

Η Xpeng λάνσαρε το νέο της ηλεκτρικό SUV G9, που είναι το πρώτο κινεζικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με μπαταρία καρβιδίου πυριτίου 800 V. Το G9 χάρη και στην εξελιγμένη πλατφόρμα που χρησιμοποιεί, υποστηρίζει ταχύτητες φόρτισης έως και 480 kW σε supercharger της Xpeng (S4 480 kW). Αυτό μεταφράζεται σε ταχύτητα φόρτισης από 10 έως το 80%, μόλις σε 15 λεπτά της ώρας, καθώς το αυτοκίνητο θα «παίρνει» περί τα 200 χιλιόμετρα αυτονομίας ανά 5 λεπτά φόρτισης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως με τη μπαταρία που χρησιμοποιεί το μοντέλο, η αυτονομία με μια φόρτιση (κατά China Light Vehicle Test Cycle (CLTC) που είναι το κινεζικό αντίστοιχο του WLTP) το Xpeng G9 μπορεί να διανύσει έως και 702 χιλιόμετρα. Στα ευρωπαϊκά δεδομένα, το αντίστοιχο που αναφέρεται κατά WLTP, είναι 570 χιλιόμετρα. Το G9 διαθέτει ανάρτηση με διπλά ψαλίδια μπροστά και διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω.

Θα είναι διαθέσιμο σε έξι διαμορφώσεις αναφορικά με τη μετάδοση της κίνησης και τις μπαταρίες, έχοντας στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου τόσο δικήνητες, όσο και τετρακίνητες εκδόσεις. Εκείνες με τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς, εμφανίζονται με απόδοση 308 ίππων, ενώ τα κορυφαία τετρακίνητα μοντέλα αποδίδουν έως και 543 ίππους. Η δυνατότερη τετρακίνητη έκδοση, ολοκληρώνει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα μόλις σε 3,9 δευτερόλεπτα.

Η Xpeng λέει ότι το G9 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί δεύτερης γενιάς  σύστημα υποβοήθησης οδηγού, το οποίο χρησιμοποιεί lidar, 31 αισθητήρες και μια κάμερα εμπρός για την ανίχνευση εμποδίων. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο για την κινεζική αγορά, ενώ για την Ευρώπη, η «απόβαση» θα πρέπει να αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To ιπτάμενο αυτοκίνητο της XPeng
Αξίζει τα παραπάνω χρήματα το Tesla Full Self-Driving;
Mobility 2022: Land Rover Defender 110 P400e AWD

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ