Στην «καρδιά» του Μετρό Θεσσαλονίκης ο Κώστας Καραμανλής

Ελλάδα Επιχειρήσεις Οικονομία Πολιτική

Στις εγκαταστάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης, στην Πυλαία, έφτασαν πριν από λίγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και η γενική γραμματέας Υποδομών Ελένη Μαρία Γεράρδου.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Τους επικεφαλής του υπουργείου υποδέχτηκαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ, κ.κ. Νίκος Ταχιάος και Νίκος Κουρέτας, ο γενικός διευθυντής για τον ανάδοχο, Παναγιώτης Κορακίτης και από την πλευρά του Άκτωρα ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

Αυτή την ώρα η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέπτεται το Κέντρο Ελέγχου και Λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, ένα από τα πλέον σύγχρονα στην Ευρώπη, καθώς από αυτό θα προγραμματίζονται και θα ελέγχονται οι λειτουργίες των συρμών που θα είναι drive less (χωρίς οδηγό). Να σημειωθεί ότι τα δρομολόγια θα προγραμματίζονται κάθε βράδυ και το τρένο θα ξεκινά μόνο του πρωί.

Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις του Μετρό θα απασχολούνται περίπου 350 εργαζόμενοι.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής περιηγείται το Κέντρο Ελέγχου αλλά και το αμαξοστάσιο του Μετρό στο οποίοι σταβλίζονται οι 18 συρμοί, ενώ έχουν προβλεφθεί χώροι και σύγχρονα συστήματα για την ελαφρά και βαριά συντήρησή τους.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εδώ και ένα χρόνο άρχισαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια των συρμών. «Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι μπορούν να διαπιστώσουν ότι το έργο του Μετρό που είχε καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Περισσότερα σε λίγο…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ