Άραγε, η McLaren θα φτιάξει SUV;

Αυτοκίνητο
Άραγε, η McLaren θα φτιάξει SUV; | NewsAuto.gr


ΝΕΑ

  • newsautoteam


Στη McLaren Automotive, αρνούνται την προοπτική να εξελίξουν και να εντάξουν ένα SUV μοντέλο στην γκάμα της. Το θέμα είναι μέχρι πότε.

Η πρώτη Ιουλίου 2022 ήταν σημαντική για τη McLaren Automotive. Εκείνη την ημέρα ο κ. Michael Leiters ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, γεγονός που αναμένεται να φέρει αλλαγές στον προγραμματισμό εξέλιξης των νέων μοντέλων της.

Ο κ. Leiters έχει μια σημαντική επαγγελματική πορεία την Αυτοκινητοβιομηχανία και η πείρα του είναι αυτή που αναμένεται να ωφελήσει τη McLaren Automotive. Όπως και να σημάνει αλλαγές. Μία από αυτές είναι και η πιθανότητα να υπάρξει ένα SUV μοντέλο στην γκάμα της.

Ως γνωστόν, ως τώρα η εταιρεία εξόρκιζε αυτό ενδεχόμενο, καθώς ένα τέτοιο όχημα δεν ταιριάζει στην κατασκευαστική φιλοσοφία της. Ωστόσο, μετά τη δημιουργία της Ferrari Purosangue, αυτή παραμένει το «τελευταίο κάστρο» μεταξύ της ολιγάριθμης ελίτ κατασκευαστών οχημάτων σπορ επιδόσεων (προτελευταίο, αν υπολογίσουμε και την Koenigsegg).

Όμως, τα δεδομένα ίσως αλλάξουν και για τη McLaren Automotive σε αυτόν τον τομέα. Ο κ. Leiters (φωτογραφία), σε δήλωσή του προς το βρετανικό Autocar είπε ότι καλοδέχεται την ιδέα να δημιουργήσει και αυτή ένα τέτοιο όχημα.

Χαρακτηριστικά, είπε: «Εξέλιξα ένα SUV στη Ferrari. Εξέλιξα ένα SUV στην Porsche, συνεπώς μου αρέσουν αυτά τα οχήματα. Όμως, εάν το πράξουμε (σημ.: στη McLaren), δεν θα το κάνουμε επειδή θέλω εγώ. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι είναι μια πραγματικά σημαντική αγορά. Παραμένει μεγάλη και εξακολουθεί να επεκτείνεται. Είναι πολύ ελκυστική κατηγορία αυτοκινήτων».

Τα λόγια του κ. Leiters αποκαλύπτουν περισσότερα από όσα θα ήθελε να αποκρύψει για τα μελλοντικά σχέδια της βρετανικής εταιρείας. Αποκωδικοποιώντας τα, καταλαβαίνουμε ότι το θέμα δεν είναι εάν αλλά πότε θα παρουσιαστεί το πρώτο SUV στην ιστορία της McLaren Automotive.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H McLaren υποκύπτει στην γοητεία -και τα λεφτά- των SUV
Η McLaren δεν έχει τελειώσει ακόμα με την SLR (+video)
Έρχεται ο ηλεκτρικός διάδοχος της θρυλικής McLaren F1;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ