Αγρίνιο: Τι απαντά ο διοικητής του νοσοκομείου σε δημοσίευμα για την απασχόληση εγκύου σε 24ωρη εφημερία

Αιτωλοακαρνανία
Αγρίνιο: Τι απαντά ο διοικητής του νοσοκομείου σε δημοσίευμα για την απασχόληση εγκύου σε 24ωρη εφημερία


Με αφορμή τα δημοσιεύματα, για την απασχόληση εγκύου ιατρού σε 24ωρη εφημερία (το θέμα δημοσίευσε και η εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ με τίτλο: Νοσοκομείο Αγρινίου: Αναστάτωση χωρίς αιτία για την εφημερία γιατρού της Παθολογικής.) στο νοσοκομείο Αγρινίου, ο διοικητής Μιχάλης Σερασκέρης δίνει απαντήσεις.

Η «είδηση» μεταδόθηκε πανελληνίως, ότι δήθεν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου απασχολεί έγκυο σε 24ωρη εφημερία χωρίς έλεος και αναρωτιούνται αν τάχα το ξέρω.

Τι να πρωτο-απαντήσω στην «είδηση»;

1. Ότι δεν είναι πανούκλα η κύηση, ώστε με το που τη διαπιστώνουμε να απομακρύνουμε την τάχα μολυσμένη υπάλληλο;

2. Ότι δεν όφειλα να γνωρίζω την εγκυμοσύνη αφού δεν είναι ούτε ασθένεια ούτε αναπηρία για να δηλώνεται υποχρεωτικά στις υπηρεσίες μας και να το πληροφορείται ακόμα και ο άσχετος και ανίκανος Διοικητής;

3. Ότι η όποια έγκυος ιατρός μπορεί να έχει ανάγκη την έξτρα αμοιβή από τις εφημερίες, μιας και στο ΕΣΥ δεν υπηρετούν οι υιοί και οι κόρες του Ουόρεν Μπάφετ, αλλά μισθοσυντήρητοι επιστήμονες;

4. Ότι δεν έχω καμία δουλειά να χώνω τη μούρη μου σε υποθέσεις άλλων ρωτώντας μπας και είσθε έγκυος;

Διερωτώνται τέλος αν το Νοσοκομείο Αγρινίου είναι σε θέση τελικά να προσφέρει αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πολίτες, αφού έχει πρόβλημα υπο-στελέχωσης.

Κι όμως, το Νοσοκομείο Αγρινίου χορηγεί κανονικές άδειες και ρεπό στους ιατρούς, τα επίσημα προγράμματα εργασίας το βεβαιώνουν. Με την υπογραφή μου.

Για δε τους ιατρούς μας αισθάνομαι ότι είναι αποτελεσματικοί, αν δεν ήταν θα το είχα δημοσιεύσει στον τύπο καταγγέλοντας τις ανεπάρκειες του συστήματος και θα είχα παραιτηθεί.

Εχω δική μου επιχείρηση στην οποία θα επιστρέψω στην Αθήνα, για το πάθος μου για την οργάνωση της υγείας ήρθα στο Αγρίνιο, όχι γιατί δεν είχα να φάω και παρακάλεσα να με βολέψουν κάπου να τρουπώσω που έλεγε ο Βουτσάς, αποκρύπτοντας την αλήθεια ή συγκαλύπτοντας ανομίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ