Ελίνα Τζένγκο: Από τις μάχες της ζωής, στην κορυφή του βάθρου (VIDEO)

Αθλητικά Ελλάδα

Ένα χρυσό Σαββατοκύριακο για τον ελληνικό αθλητισμό ήταν αυτό που προηγήθηκε, καθώς η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου έφερε ένα πλήθος από χρυσά μετάλλια.

Ανάμεσα στα μέλη της και η Ελίνα Τζένγκο, η οποία εντυπωσίασε όχι μόνο για τις επιδόσεις της αλλά και για την ιστορία βιοπάλης της οικογένειάς της, που μετανάστευσε από την Αλβανία στην Ελλάδα και που ακόμα αγωνίζεται για την ελληνική υπηκοότητα.

«O μπαμπάς μου δούλευε σε οικοδομές και η μαμά μου καθάριζε σπίτια. Και ακόμα καθαρίζει σπίτια. Έχω υποσχεθεί ότι δε θα ξανακάνει αυτήν τη δουλειά. Ότι θα φτάσω στο σημείο με τις επιδόσεις μου να έχω αρκετά λεφτά και να μην ξαναδουλέψουν».

Η Ελίνα τήρησε την υπόσχεσή της. Όχι για τον εαυτό της και τη δόξα, αλλά για να ανταποδώσει τις θυσίες των γονιών της και να τους ξεκουράσει.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, πριν καλά καλά κλείσει τα 20 της χρόνια, είχε βάλει στόχο να φτάσει στην κορυφή.

Οι γονείς της άφησαν πίσω την Αλβανία και ήρθαν στη χώρα μας για να προσφέρουν καλύτερη ζωή σε εκείνη και τις αδελφές της. Ο πατέρας, αστυνομικός, εδώ δουλεύει ως οικοδόμος στη Χαλκιδική και η μητέρα δασκάλα στην πατρίδα της, καθαρίστρια στην Ελλάδα.

«Μας έμαθαν να εκτιμούμε ό,τι έχουμε. Να μη ζητάμε πολλά. Να δουλεύουμε σκληρά για να αποκτήσουμε αυτά που επιθυμούμε», λέει η 20χρονη Ελίνα που πορεύεται στη ζωή με τις αρχές και το ήθος που της δίδαξαν οι γονείς της.

Το «χρυσό» κορίτσι πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να πάρει την ελληνική υπηκοότητα, κι ας γεννήθηκε στην Ελλάδα.

Στα 16 της απέκτησε το πολυπόθητο χαρτί και στην τελετή απονομής, πήρε στα χέρια της το χρυσό μετάλλιο και άκουσε τον εθνικό ύμνο με το χέρι στην καρδιά και στο εθνόσημο.

«Τελικά στη ζωή ό,τι είναι γραφτό να γίνει θα γίνει, πρέπει μόνο να έχεις υπομονή, πίστη και θέληση» έγραφε η Ελίνα πριν λίγους μήνες στον λογαριασμό της στο Instagram.

Στο Μόναχο η Ελίνα Τζένγκο απέδειξε ότι έχει τσαγανό, θέληση, υπομονή και πίστη.

Πηγή: megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελ.Τζένγκο: Νιώθω όμορφα που είμαι από την Αλβανία, αλλά είμαι και Ελληνίδα (VIDEO)

Μητσοτάκης για Τζένγκο: Ακόμα μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα!

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό για την Ελίνα Τζένγκο (VIDEO)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ