Αγρίνιο: 3.8 εκατ. για την ανάπλαση της βορειανατολικής εισόδου της πόλης – Που στοχεύει η μελέτη

Αιτωλοακαρνανία
Αγρίνιο: 3.8 εκατ. για την ανάπλαση της βορειανατολικής εισόδου της πόλης – Που στοχεύει η μελέτη


Την ένταξη της πρότασης του Δήμου Αγρινίου για την «Ανάπλαση Βορειοανατολικής Εισόδου πόλης Αγρινίου», προϋπολογισμού 3.800.000 € στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ενέκρινε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ικανοποιημένος από την ένταξη του έργου δήλωσε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο Αγρινίου. Η ένταξη είναι το επιστέγασμα της συνολικής προσπάθειας για βελτίωση και αναβάθμιση του τόπου μας. Κυνηγάμε πάντα τις καλύτερες λύσεις για το Αγρίνιο. Συνεχίζουμε με προσήλωση το στόχο μας».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, η  πρόταση αφορά την αναδιαμόρφωση του ισόπεδου σηματοδοτούμενου τετρασκελούς κόμβου σε κυκλικό επί των οδικών αξόνων Εθ. Αντιστάσεως – Θεστιέων, Γουρίτσας, λαμβάνοντας υπόψη και τον τρισκελή υφιστάμενο κόμβο Καρπενησίου – Γεωργίου Παπανδρέου, την διαμόρφωση της οδού Αλεξά, από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως έως την οδό Κουτσικάκη, τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από την οδό Αλεξά έως τον νέο κυκλικό κόμβο καθώς και των πεζοδρομίων της οδού Καρπενησίου από τον νέο κυκλικό κόμβο έως τις εργατικές Κατοικίες Αγίας Βαρβάρας, που εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Η μελέτη έχει ως στόχους:

  • τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος με ανάπλαση περιοχών της πόλης, αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών, μείωση εκπομπής ρύπων και περιορισμό του θορύβου.
  • την προώθηση βιώσιμης κινητικότητας με την διευκόλυνση και προστασία της κίνησης πεζών, χρήση ήπιων μορφών μετακίνησης και βελτίωση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ σε υποδομές και υπηρεσίες.
  • τις ορθολογικές παρεμβάσεις για την κάλυψη των κυκλοφοριακών αναγκών της περιοχής.
  • την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης.
  • τη δημιουργία μικροκλίματος στις συγκεκριμένες περιοχές παρέμβασης.
  • την αισθητική αναβάθμιση των περιοχών παρέμβασης του έργου.

Ο Γάλλος Αρνώ Ζεράρ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης για έβδομη φορά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ