Εκτακτο δελτίο καιρού για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα – Πού θα εκδηλωθούν

Ελλάδα

Εντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες τρεις ημέρες στην κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, με ισχυρές συχνές βροχές και καταιγίδες, κεραυνούς και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης η ΕΜΥ.

Τα ισχυρά φαινόμενα θα κορυφωθούν την Κυριακή (14-8-2022), ενώ τη Δευτέρα (Δεκαπενταύγουστος) ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος.

Αναλυτικά

Αύριο, Παρασκευή, κατά τόπους προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από νωρίς το πρωί στην κεντρική Μακεδονία και από μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά (κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία). Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Τα έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς την Κυριακή.

Την Κυριακή, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τη νύχτα προς τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική Ελλάδα (τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο), ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Δεν προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ