Εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα»-Συνεχίζουμε αποφασισμένοι τις κινητοποιήσεις (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ελλάδα Επιχειρήσεις

Την πρόθεσή τους να συνεχίσουν αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι η εργοδοσία της “Μαλαματίνα” να πάρει πίσω τις απολύσεις και να υπογράψει αξιοπρεπείς συμβάσεις, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχοντας στο πλευρό τους το ΕΚΘ και πολλά εργατικά σωματεία.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης 

Την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι τέλους Αυγούστου, εάν η διοίκηση της “Μαλαματίνα” δεν δώσει λύσεις μέχρι την προσεχή Παρασκευή στα προβλήματα που κατά τους ίδιους η ίδια εταιρεία δημιούργησε, εξέφρασαν τα μέλη του σωματείου εργαζομένων της επιχείρησης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από λίγο.

Νωρίτερα εξάλλου οι απεργοί αλλά και αλληλέγγυοι απέτρεψαν σε διευθυντικά στελέχη και σε εργαζόμενους που είχαν υπογράψει ατομικές συμβάσεις, την είσοδο στους χώρους του εργοστασίου καταγγέλλοντας απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Έχοντας στο πλευρό τους μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ και εκπροσώπους πολλών σωματείων, οι εργαζόμενοι της “Μαλαματίνα” έκαναν μία αναλυτική παρουσίαση της κατάστασης που τους οδήγησαν στο να βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και τρεις εβδομάδες, καταλογίζοντας αποκλειστικά στη διοίκηση την ευθύνη για τις εξελίξεις.

Μαλαματίνα

Μίλησαν για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση χρημάτων για άλλους λόγους που είχε εξασφαλίσει η εταιρεία, η οποία σύμφωνα με τους ίδιους θα ήταν κερδοφόρα εάν δεν είχε κάνει τους λάθος χειρισμούς.

Επισήμαιναν ότι οι εργαζόμενοι στάθηκαν στο πλευρό της επιχείρησης όταν χρειάστηκε, αποδεχόμενοι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μείωση στις αποδοχές τους, ενώ πλέον όπως είπαν, η εταιρεία επιχειρεί να εφαρμόσει ένα σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο είχαν στηρίξει και οι ίδιοι, αρχίζοντας περικοπές και κάνοντας απολύσεις συνδικαλιστών, τους οποίους σύμφωνα με τους εργαζόμενους, θέλει να ξεφορτωθεί.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων “Μαλαματίνα” και πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), Γιάννης Φραγγίδης, μιλώντας στο GRTimes, έκανε μία σύντομη αναφορά στις ενέργειες που προηγήθηκαν των κινητοποιήσεων, κάνοντας λόγο για εκβιασμούς και απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων από την πλευρά της εταιρείας, σχέδια που κατά τον ίδιο δεν πέρασαν και αντίθετα δυνάμωσαν περισσότερο την αποφασιστικότητα των εργαζομένων.

“Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και την αξιοπρεπή διαβίωση όλων των εργαζομένων… Τα σωματεία μπορούν να υπογράφουν αξιοπρεπείς συμβάσεις όχι όμως συμβάσεις καταστροφικές για τους εργαζόμενους” επισήμανε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μπρούσας.

Για καταστρατήγηση της δικαστικής απόφασης που αφορούσε στο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας και για παράνομες ενέργειες που η εταιρεία επιχείρησε να εφαρμόσει πάνω στους εργαζόμενους, μίλησε ο Τάσος Παπαγγέλου, δικηγόρος – εργατολόγος.

Για καταστρατήγηση των όρων του σχεδίου εξυγίανσης είχε κάνει εξάλλου λόγο και ο κ. Φραγγίδης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, εξηγώντας πώς η εταιρεία μπορούσε να είναι κερδοφόρα χωρίς να κάνει ούτε περικοπές στους μισθούς ούτε απολύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ