Ποια Tesla; Οι Κινέζοι έχουν το καλύτερο σύστημα αυτόνομης οδήγησης (+video)

Αυτοκίνητο
Ποια Tesla; Οι Κινέζοι έχουν το καλύτερο σύστημα αυτόνομης οδήγησης (+video) | NewsAuto.gr


  • newsautoteam


Ένα εκπληκτικό video μας δείχνει τις απίστευτες ικανότητες ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης που έχει εξελιχθεί στην Κίνα.

Μπορεί να έχουμε δει κατά καιρούς διάφορα video επίδειξης των ικανοτήτων συστημάτων αυτόνομης οδήγησης (κυρίως του Autopilot της Tesla), όμως αυτό που βλέπουμε στο video που παραθέτουμε ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Πρόκειται για ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 από την εταιρία DeepRoute.ai το οποίο αποδεικνύεται στην πράξη εξαιρετικά εντυπωσιακό και αποτελεσματικό. Και όταν λέμε “στην πράξη” εννοούμε το κυκλοφοριακό χάος της πόλης Shenzhen στην Κίνα.

Το video δείχνει μία διαδρομή περίπου 25 χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης, το οποίο ολοκληρώθηκε σε μία ώρα (το video πηγαίνει στο fast forward).

Αυτό ήταν το πρώτο νόμιμο και επίσημο τεστ στην Κίνα χωρίς οδηγό μέσα σε πραγματικές συνθήκες και έγινε στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό 17,5 εκατομμύρια κατοίκους.

Αυτά που καταγράφει η κάμερα (και εξηγεί το σπικάζ με υπότιτλους) είναι πραγματικά εντυπωσιακά, και δείχνουν ένα σύστημα το οποίο είναι στην κορυφή της εξέλιξης αυτή την στιγμή.

Το σύστημα αυτό δείχνει να ανταποκρίνεται με ασφάλεια και συνέπεια σε ένα πλήθος διαφορετικών σεναρίων, να προβλέπει και αν αντιδρά σε καθημερινές καταστάσεις και πολύπλοκες συμπεριφορές και τελικά να επιβιώνει κόντρα σε μηχανάκια, ανθρώπους και την γενικότερη άναρχη οδική δραστηριότητα που υπάρχει στο κέντρο μιας τέτοιας πόλης.

Σε αντίθεση με άλλα συστήματα, το σύστημα της DeepRoute.ai δουλεύει ιδανικά στο να προστατεύει τους πεζούς και την ανθρώπινη ζωή, και είναι σε θέση όχι μόνο να κάνει απλές λειτουργίες (να παρακολουθεί τα φανάρια, την κίνηση κλπ.) αλλά και να αλλάζει λωρίδα ή να αλληλοεπιδρά με το περιβάλλον. Και μάλιστα με δυναμικό τρόπο, καθώς μπορεί να αντιληφθεί οχήματα ή πεζούς που προέρχονται από έξω από το οπτικό του πεδίο.

Το αυτοκίνητο στο οποίο είναι προσαρμοσμένο είναι εφοδιασμένο με πέντε ραντάρ LiDAR, οκτώ κάμερες και πολλούς αισθητήρες. Αυτό που δείχνει να είναι σε άλλο επίπεδο είναι το software το οποίο από το video φαίνεται να λειτουργεί άψογα και με επιτυχία, αντιλαμβανόμενο για παράδειγμα ποδηλάτη μέχρι και 200 μέτρα μακριά.

Η DeepRoute.ai θα προσφέρει το σύστημά της με κόστος 3.000 δολάρια για όποια εταιρία θέλει να το χρησιμοποιήσει μαζικά στα αυτοκίνητά της. Μάλιστα αναφέρει ότι είναι έτοιμο για παραγωγή και βλέπει την πρώτη μαζική εφαρμογή του από το 2025 και μετά, όταν θα έχει τακτοποιηθεί και το νομικό καθεστώς.

Πάντως η εικόνα που προκύπτει από το video δείχνει ένα σύστημα που βρίσκεται πολύ μπροστά τόσο από την Tesla όσο και από τους Ευρωπαίους. Και αυτό λέει πολλά για την ταχύτητα με την οποία προχωρά η Κίνα στον τεχνολογικό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi: 7+1 απαντήσεις για την αυτόνομη οδήγηση
H Μercedes θα ευθύνεται στα ατυχήματα με αυτόνομη οδήγηση
Η Mercedes κέρδισε την Tesla στην αυτόνομη οδήγηση

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ