“Seafair”: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης πληρωμάτων

Ελλάδα Επιχειρήσεις

Η “Seafair”, η start up τεχνολογίας που εστιάζει στο crewing για τη ναυτιλία, εταιρεία που δημιούργησαν στην Αμερική οι Αγαπητός Διακογιάννης και Βύρωνας Αντωνιάδης, παρουσιάζει την νέα ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης πληρωμάτων της Seafair, μια διαδικτυακή και φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα που έχει στόχο να αλλάξει ριζικά την εμπειρία όλων των εμπλεκομένων μελών στο χώρο της εύρεσης και διαχείρισης πληρωμάτων.

Όπως τονίζεται από τη “Seafair”, “ο Covid-19 και ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρέασαν ανεπανόρθωτα το κομμάτι αυτό της ναυτιλίας. Ακόμη και οι πιο εδραιωμένες εταιρείες διαχείρισης πλοίων που διαθέτουν βελτιστοποιημένες διαδικασίες, έχουν έρθει αντιμέτωπες με τη δυσκολία διατήρησης των πληρωμάτων τους. Ταυτόχρονα, τα τμήματα πληρώματος βρίσκονται σε συνεχή κατάσταση πανικού με αποτέλεσμα να μην έχουν την δυνατότητα να βελτιστοποιήσουν τον εσωτερικό σχεδιασμό και τις διαδικασίες τους, σε μια περίοδο που το χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Αν και οι περισσότερες εταιρείες έχουν επηρεαστεί, οι επιπτώσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες για τις εταιρίες που δεν έχουν την άμεση δυνατότητα να επενδύσουν στα δικά τους εργαλεία – όπως εφαρμογές για ναυτικούς ή συστήματα αυτόματης διαχείρισης πληροφοριών. Αυτή την περίοδο οι εταιρείες επικεντρώνονται ιδιαίτερα στην εύρεση ναυτικών και στις αλλαγές πληρωμάτων, θέματα τα οποία ήταν παλαιότερα ύψιστης προτεραιότητας. Η συμμόρφωση πληρώματων για παράδειγμα όμως, μπορεί να διαφύγει της προσοχής, αυξάνοντας έτσι το ρίσκο περιστατικών κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων και παρατηρήσεων κατά τη διάρκεια ελέγχων”.

Η πλατφόρμα της “Seafair”

Σε αντίθεση με άλλα ΕRP λογισμικά για πληρώματα, τα οποία λειτουργούν απλά ως μια πλατφόρμα αποθήκευσης δεδομένων, η πλατφόρμα διαχείρισης πληρωμάτων της Seafair επιτρέπει την απευθείας συνεργασία μεταξύ του τμήματος πληρωμάτων μιας ναυτιλιακής και εσωτερικών (π.χ. ναυτικών, τεχνικού τμηματος, λογιστηρίου) και εξωτερικών συνεργατών (π.χ.πρακτορεία πληρωμάτων, λιμενικούς πράκτορες, ναυτικούς σε άδεια). Η πλατφόρμα δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε ναυτιλιακές εταιρείες όλων των μεγεθών, να προσαρμόσουν την εφαρμογή στις ανάγκες των ναυτικών της προκειμένου να παρακολουθούν τα έγγραφά τους, τη μισθοδοσία τους και να λαμβάνουν αυτόματες ειδοποιήσεις. Επίσης προσφέρει αυτόματα κάθε φορά στους crew managers και τους operators τα πιο σχετικά δεδομένα για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων – όπως διαχείριση line-ups, αποτελέσματα συνεντεύξεων, προγραμματισμό αλλαγής πληρωμάτων.

Την ίδια στιγμή, δραστηριότητες μικρότερης σημαντικότητας, όπως η καταχώρηση δεδομένων, αυτοματοποιούνται προκειμένου να αποδεσμεύσουν χρόνο. Αυτή η πλατφόρμα που είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας επισημαίνει αυτόματα πιθανές μη συμμορφώσεις και παρουσιάζει τα δεδομένα σε οποιαδήποτε μορφή ανάλογα με τις ανάγκες του διοικητικού προσωπικού, των υπαλλήλων και των επιθεωρητών. Εκτός από τα καινοτόμα χαρακτηριστικά της, η πλατφόρμα προσφέρει βελτιωμένα κάποια χαρακτηριστικά που υπάρχουν ήδη στην αγορά, όπως τον Λογαριασμό του Πλοιάρχου (MGA) και τα ωράρια εργασίας (rest-hours). Οι ναυτιλιακές εταιρείες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Seafair προκειμένου να:
-Αλληλεπιδρούν απευθείας με τους ναυτικούς και να βελτιώσουν την διατήρηση και την ικανοποίηση των ναυτικών καθώς και την επιτάχυνση της επαγγελματικής τους εξέλιξης
-Συνεργάζονται απρόσκοπτα με εξωτερικούς προμηθευτές και να μειώσουν τα κρυφά κόστη (hidden costs) και τον αριθμό των emergencies
-Δομήσουν τα δεδομένα ώστε να πάρουν τις απαραίτητες πληροφορίες, να πετύχουν λειτουργική αριστεία (operational excellence) και να περάσουν με επιτυχία ελέγχους και επιθεωρήσεις

“Έχουμε δει ναυτιλιακούς κολοσσούς με περισσότερα από 300 πλοία να αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μας. Νιώθουμε υπερήφανοι να υπηρετούμε ναυτιλιακές εταιρείες που αγαπούν την ναυτιλία και το crewing, αλλά πιθανώς να μην έχουν τη δυνατότητα να χτίσουν τα δικά τους εργαλεία crewing. Το διεθνές εμπόριο βασίζεται σε αυτές τις εταιρείες και η επιθυμία μας είναι να τις βοηθήσουμε να παραμείνουν ανταγωνιστικές μέσα στις απαιτητικές συνθήκες της αγοράς.”

Ποια είναι η “Seafair”

Η Seafair είναι μια start-up εταιρεία τεχνολογίας που παρέχει λογισμικό crewing και ψηφιακές υπηρεσίας εύρεσης πληρωμάτων μέσω των αδειοδοτημένων πρακτορίων που διαθέτει στην Ανατολική Ευρώπη και τις Φιλιππίνες. Απο την ίδρυσή της το 2020 έχει συγκεντρώσει επενδύσεις της τάξης των 7 εκατομμυρίων (Techcrunch press release) και το 2021 βραβέυτηκε με το βραβείο Lloyd List ως η Big Data εταιρεία της χρονιάς. Η εταιρεία Seafair έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη, την Αθήνα, το Βερολίνο, την Μανίλα και την Οδησσό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ