ΑΠΘ: Ανοιχτή πρόσβαση για όλους τους ερευνητές στις Ερευνητικές Υποδομές του Ευρωπαϊκού Έργου VITALISE

Ελλάδα Επιστήμη Παιδεία Τεχνολογία

Ενημερωτική διαδικτυακή Ημερίδα στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου VITALISE διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 και ώρες 14:00 με 16:00.

Το έργο VITALISE, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχει σε ερευνητές από διάφορους κλάδους, δωρεάν πρόσβαση στις 17 ερευνητικές υποδομές Ζωντανών Εργαστηρίων (Livings Labs). Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι ερευνητές στις 17 υποδομές, καθώς και η παρουσίαση των Ζωντανών Εργαστηρίων. Η Ημερίδα απευθύνεται σε ερευνητές όλων των βαθμίδων που προέρχονται είτε από τον ακαδημαϊκό χώρο είτε από εταιρείες και διενεργούν έρευνα στον τομέα της υγείας και της ευεξίας.

Το VITALISE είναι ένα καινοτόμο ερευνητικό έργο, διάρκειας τριών ετών, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πρόγραμμα Horizon 2020. Στο ερευνητικό έργο συμμετέχουν 19 εταίροι, όπως το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ζωντανών Εργαστηρίων (ENoLL), που είναι και ο συντονιστής του έργου. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο πρόγραμμα, μέσω του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ, του Ζωντανού Εργαστηρίου Thess-AHALL και της Ειδικής Μονάδας Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης του Τμήματος Ιατρικής.

Ο στόχος του έργου

Στόχος του έργου είναι η εναρμόνιση των διαδικασιών, εγκαταστάσεων και υπηρεσιών των Ζωντανών Εργαστηρίων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και της ευζωίας, προκειμένου να καταστήσει τις ερευνητικές υποδομές των Ζωντανών Εργαστηρίων ανοιχτές και εύκολα προσβάσιμες στην ερευνητική κοινότητα στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Οι συνεργαζόμενες ερευνητικές υποδομές των Ζωντανών Εργαστηρίων προέρχονται από χώρες όπως Καναδάς, Φιλανδία, Βέλγιο, Ελλάδα, Αυστρία, Ουγγαρία και Ισπανία.

Περισσότερες πληροφορίες για την παρακολούθηση της Ημερίδας στον σύνδεσμο: https://vitalise-project.eu/info-day-2-application-process-for-transnational-access-to-the-living-lab-infrastructures/

Θα δοθεί προτεραιότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα σε ερευνητές που δεν έχουν επαγγελματική ή άλλου είδους σχέση συνεργασίας με τους εταίρους της κοινοπραξίας – συμπεριλαμβανομένου του ΑΠΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πισπιρίγκου: Στο κομμωτήριο και για καφέ πριν από την κηδεία της Τζωρτζίνας (ΦΩΤΟ)

Johannes Hahn: Σήμερα εκταμιεύτηκαν τα πρώτα 3,55 δισεκ. προς την Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νεάπολη-Συκιές: 58χρονος και 19χρονη άρπαξαν χρήματα με “web phising”

Συλλυπητήρια της ΝΔ για την απώλεια του πρώην βουλευτή Πρέβεζας Δ. Τσαντούλα

Κατερινόπουλος για Πάτρα: «Έρχονται συλλήψεις και δεν θα είναι μόνο τρεις»

Καταπληκτικές λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους από την M.A.Ts Collection (ΦΩΤΟ)

Πάτρα-Θάνατος Τζωρτζίνας: Στην ανακρίτρια ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων ΓΠΝΠ-«Παλέψαμε να τη θωρακίσουμε»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ