Ποιο lockdown; Πάρτι κάθε Παρασκευή στη Ντάουνινγκ Στριτ με ενθάρρυνση του Τζόνσον

Κόσμος

Πάρτι με άφθονο αλκοόλ (έστω και από το σούπερ μάρκετ) γίνονταν κάθε Παρασκευή στην Ντάουνινγκ Στριτ, γραφείο και κατοικία του βρετανού πρωθυπουργού, σε όλη τη διάρκεια του lockdown, αποκαλύπτει η Mirror.

Τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλα δημοσιεύματα έχουν βάλει στον κάδρο τον ίδιο τον Μπόρις Τζόνσον και έχουν δείξει ότι η διασκέδαση, σε παραβίαση των αυστηρών κανόνων που ίσχυαν για όλους τους πολίτες, ήταν σχεδόν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση για τον στενό του κύκλο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κάθε Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην Ντάουνινγκ Στριτ ενθαρρύνονταν από τον ίδιο τον Τζόνσον να «εκτονώνονται» μέσω της οινοποσίας παρότι απαγορεύονταν αυστηρά οι συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν πολλές φορές παρών σε αυτά τα πάρτι.

Τα συστηματικά πάρτι ήταν τόσο δημοφιλή στους εργαζόμενους στην Ντάουνινγκ Στριτ ώστε είχαν αγοράσει ένα ψυγείο έναντι 142 στερλινών για να κρατούν παγωμένο το κρασί, το προσέκο και τις μπύρες τους.

Πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι σύμβουλοι του Τζόνσον επισκέπτονταν εκ περιτροπής σούπερ μάρκετ Tesco στην περιοχή του Γουεστμίνστερ με μια βαλίτσα με ρόδες την οποία γέμιζαν με ποτά για να τα βάλουν στη συνέχεια στο ψυγείο χωρητικότητας 35 φιαλών.

Την εποχή εκείνη οι ισχύοντες κανονισμοί απαγόρευαν τις συναντήσεις σε εσωτερικούς χώρους άνω των δύο ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά εκτός εάν ήταν απαραίτητες για επαγγελματικούς λόγους.

Χθες Παρασκευή, η Ντάουνινγκ Στριτ ζήτησε συγγνώμη από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ καθώς αποκαλύφθηκε ότι είχε γίνει πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ