Κιλκίς: Όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη τελούν υπό κατάληψη

Ελλάδα Παιδεία Υγεία

Μαζικές είναι οι κινητοποιήσεις των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Κιλκίς, καθώς όλα τα σχολεία εντός της πόλης (1ο και 2ο Λύκειο, 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο και τα 2 ΕΠΑΛ) τελούν σήμερα (14/1) υπό κατάληψη. Αιτία σύμφωνα με όσα δηλώνει στο GRTimes ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κιλκίς, Γεώργιος Ξενέλης αποτελούν τα ελλιπή υγειονομικά πρωτόκολλα με τα οποία άνοιξαν τα σχολεία μετά την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με τον κ. Ξενέλη η κατάσταση στην πόλη του Κιλκίς αναφορικά με την πανδημία και ειδικότερα στα σχολεία δεν εξελίσσεται ομαλά, καθώς πριν από την έναρξη των μαθημάτων, 16 καθηγητές νόσησαν και την περασμένη Δευτέρα (10/1) βρισκόταν σε καραντίνα, ενώ μετά το άνοιγμα νόσησαν άλλοι 3 εκ των οποίων ορισμένοι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση στο νοσοκομείο.

«Συνολικά αυτή την εβδομάδα είχαμε 119 κρούσματα στα σχολεία ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας. Είχε τονιστεί το πρόβλημα που θα υπάρξει με το άνοιγμα τόσο με την διαδικασία που ακολουθεί μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε μια τάξη, με το 50% + 1, ενώ υπήρξαν και ελλείψεις στη διάθεση εξοπλισμού όπως στις μάσκες. Γι’ αυτό και τώρα τα παιδιά αντιδρούν μαζικά» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Ξενέλης στο GRTimes.

Τι αναφέρει στο ψήφισμά του το 2ο Λύκειο Κιλκίς

Εξηγώντας τους λόγους της κινητοποίησής τους και της κατάληψης στην οποία προχώρησαν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Κιλκίς που συνεχίζουν τα μαθήματά τους διαδικτυακά, αναφέρουν τα εξής:

«Το σχολείο σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα υπόλοιπα ομοφρονούντα σχολεία της πόλεως και θέλοντας την – με δίχως άλλο τρόπο – προβολή των αιτημάτων του, τελεί υπό κατάληψη από το δεκαπενταμελές και την υπόλοιπη μαθητική κοινότητα. Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και η υπουργός κα. Κεραμέως αγνοώντας τις υποδείξεις των ειδικών και αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία των μαθητών/τριών και διδασκόντων/ουσών, αποφάσισαν να ανοίξουν τα σχολεία εν μέσω του δριμύτερου κύματος της πανδημίας από την αρχή της.

Παρά τα προερχόμενα από όλες τις πλευρές παράπονα, τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά, πράγμα που οδηγεί στη διασπορά του ιού και στην απουσία πολλών συμμαθητών/τριών μας από τα μαθήματά τους, χωρίς τη δυνατότητα αναπλήρωσης ή παρακολούθησης διαδικτυακά. Το θέμα αυτό είναι αρκετά κρίσιμο, ιδίως για τους μαθητές/τριες της Γ’ Λυκείου. Δυστυχώς, μαθήτες/τριες  και διδάσκοντες/ούσες δεν είναι οι αρμόδιοι για την λήψη των κατάλληλων – βάσει κοινής λογικής- μέτρων, ωστόσο ευελπιστούμε ότι με την ύστατη κίνηση της κατάληψης του κτιρίου, θα εισακουσθούν τα αιτήματά μας – η παύση των δια ζώσης μαθημάτων και η αντικατάστασή τους από διαδικτυακά – από τους φορείς της πολιτείας.   Οι καταλήψεις στο Κιλκίς γίνονται στο πλαίσιο των πανελλαδικών μαθητικών κινητοποιήσεων».

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ