Τζανάκης: Έχουμε 50.000 ενεργά κρούσματα σε παιδιά (VIDEO)

Ελλάδα Επιστήμη Παιδεία Υγεία

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μιλώντας το πρωί σε εκπομπή του OPEN τόνισε πως «αυξήθηκε η συμμετοχή των κρουσμάτων των παιδιών με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη. Και από Οκτώβρη που άρχισαν οι εκδρομές αυξήθηκε το ποσοστό».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 50.000 ενεργά κρούσματα σε παιδιά και πάμε να ανοίξουμε τα σχολεία. Κάποια, τα περισσότερα δεν μεταδίδουν. Μόνο αυτά που νόσησαν το τελευταίο 7ήμερο”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Η διασπορά είναι πάρα πολύ μεγάλη για αυτό δεν θα έπρεπε να ανοίξουν αύριο!» είπε.

«Είναι πολύ καθοριστική αυτή η εβδομάδα. Θα δούμε αν θα έχουμε πρόωρη εκτόνωση του πανδημικού κύματος. Κάτι που θεωρώ δύσκολο», τόνισε στο Open ο κ. Τζανάκης.

«Πιστεύω 23 Ιανουαρίου θα φτάσουμε πάνω από 50.000 κρούσματα και μετά έρχεται εκτόνωση. Αν και ακόμα δεν ξέρουμε την επίδραση των εορτών και του ανοίγματος των σχολείων», σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Θα δούμε αυτή την εβδομάδα τι θα γίνει στα σχολεία”, σχολίασε. Κατέληξε λέγοντας πως “δεν μου αρέσει η επικοινωνιακή πολιτική κάποιων ότι η Όμικρον είναι ήπια».

Πηγή: thetoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόνο ασθενείς με παραλλαγή «Δέλτα» στις ΜΕΘ – Πότε θα κορυφωθεί η διασπορά της «Όμικρον» (VIDEO)

Γ. Οικονόμου: Σε περίπτωση κρούσματος στα σχολεία θα εξετάζεται όλη η τάξη (VIDEO)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ