Μεγάλη μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Οκτώβριο

Επιχειρήσεις Οικονομία

Τον Οκτώβριο, οι πωλήσεις των νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψαν μεγάλη πτώση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ACEA, οι ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων συρρικνώθηκαν κατά 30,3%. Ο περασμένος Οκτώβριος είναι ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας που σημειώθηκε μείωση του όγκου των πωλήσεων των καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ.

Οι πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ ανήλθαν στις 665.001 μονάδες. Πρόκειται για την πιο χαμηλή επίδοση τον δέκατο μηνά της χρονιάς από τότε που υπάρχουν επίσημα στοιχεία στην ACEA.

Οι περισσότερες αγορές της ΕΕ υπέστησαν διψήφιες απώλειες, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων μεγαλύτερων αγορών της ΕΕ: Ιταλία (-35,7%), Γερμανία (-34,9%), Γαλλία (-30,7%) και Ισπανία (-20,5%).

Τους πρώτους 10 μήνες του 2021, οι ταξινομήσεις των νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 2,2% σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, φτάνοντας συνολικά σε περίπου 8,2 εκατομμύρια μονάδες.

Παρά την πρόσφατη πτώση των πωλήσεων λόγω του συνεχιζόμενου αντίκτυπου της κρίσης εφοδιασμού ημιαγωγών, τα σημαντικά κέρδη νωρίτερα μέσα στο έτος συνέβαλαν στη διατήρηση των σωρευτικών όγκων σε θετικό έδαφος. Ειδικότερα, το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου ο όγκος των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ ήταν αυξημένος κατά 2,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ομοίως, η ζήτηση παρέμεινε θετική σε τρεις από τις τέσσερις βασικές αγορές της ΕΕ: Ιταλία (+12,7%), Ισπανία (+5,6%) και Γαλλία (+3,1%). Αντίθετα, οι επιδόσεις της Γερμανίας σε σχέση με πέρυσι έχουν μειωθεί κατά 5,2%.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (European Automobile Manufacturers’ Association ACEA), αντιπροσωπεύει τους 15 μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων φορτηγών και λεωφορείων με έδρα την Ευρώπη: BMW Group, CNH Industrial, DAF Trucks, Daimler, Ferrari, Ford Ευρώπης, Honda Motor Europe, Hyundai Motor Europe, Jaguar Land Rover, Renault Group, Stellantis, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars και Volvo Group.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νίκαια: Πίτμπουλ τραυμάτισε αστυνομικό – O ιδιοκτήτης του φώναξε «φα’ τους»

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη λαμπαδηδρομία του 15ου Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»

Αθ. Γκουλιάμη: Μικρασιάτισσες κέντησαν το λάβαρο της Επανάστασης του ’21 (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Θ. Ζαούτης: Αλλάζει η έκθεση του ΕΟΔΥ – Παρατηρείται μείωση στον δείκτη θετικότητας

Αθήνα: Τρίωρη στάση εργασίας σε ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ, την Παρασκευή 19/11

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Αθ. Θανόπουλος ρίχνει «φως» στην Απογραφή 2021 (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ