Θεσσαλονίκη: Με επίδειξη πιστοποιητικού η είσοδος στο ΠΑΜΑΚ – Τεράστιες ουρές και αναμονή (VIDEO)

Παιδεία

Με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό rapid test άνοιξαν σήμερα τα Πανεπιστήμια στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μία εβδομάδα αναβολή που είχαν πάρει προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Στις εισόδους του Πανεπιστημίου Μακεδονία έχουν σχηματιστεί ουρές δεκάδων μέτρων, από το νωρίς το πρωί της Δευτέρας, από φοιτητές που αναμένουν να μπουν στον χώρο από τις δύο εισόδους του Πανεπιστημίου που πραγματοποιούνται έλεγχοι των πιστοποιητικών.

Όπως μπορείτε να δείτε στο χαρακτηριστικό βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, περισσότεροι από 100 φοιτητές βρίσκονται στις μεγάλες ουρές που έχουν δημιουργηθεί επί της οδού Εγνατία, ενώ ενδεικτικό είναι ότι δεκάδες αναμένουν στην 3ης Σεπτεμβρίου προκειμένου να φτάσει η σειρά τους για την είσοδο.

Οι άνθρωποι του πανεπιστημίου που βρίσκονται στις εισόδους, καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί η είσοδος και να σταματήσει η αναμονή, ενώ οι περισσότεροι φοιτητές φορούν μάσκες καθώς εκ των πραγμάτων δημιουργείται συνωστισμός.

Όπως είπε ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Στυλιανός Κατρανίδης, πρόκειται για θέμα που διαρκεί από τις 7 έως τις 9 το πρωί ενώ έχουν ανοίξει και άλλες θύρες προκειμένου να μην ταλαιπωρουνται οι φοιτητές. Υπογράμμισε δε, ότι ο έλεγχος θα κρατηθεί τις επόμενες ημέρες και ότι φέτος η προσέλευση των φοιτητών είναι αυξημένη αφού υπάρχουν αρκετοί που λόγω τηλεκπαίδευσης βλέπουν για πρώτη φορά το πανεπιστήμιο.

UPDATE 09.30 πμ

Διαφορετική είναι η εικόνα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς δεν υπάρχουν ουρές στους εξωτερικούς χώρους του campus. Οι έλεγχοι των πιστοποιητικών γίνονται στα αμφιθέατρα, κατά την είσοδο των φοιτητών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ