Αγρίνιο: Προσωρινός ανάδοχος για την ανάπλαση του Πάρκου

Αιτωλοακαρνανία
Αγρίνιο: Προσωρινός ανάδοχος για την ανάπλαση του Πάρκου


Προσωρινός ανάδοχος για την ανάπλαση του Πάρκου – Αιτιολογήθηκε η μεγάλη έκπτωση, που προσφέρθηκε

Τη θυγατρική του Ομίλου “Άκτωρ”, ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου ως προσωρινό μειοδότη για την ανάπλαση του Πάρκου Αγρινίου. Μετά τον προσυμβατικό έλεγχο, αναμένεται πολύ σύντομα η σύμβαση του έργου και η έναρξη των εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος Όμιλος εταιρειών, μέχρι πρότινος συμφερόντων Μπόμπολα, ανήκει πλέον στον ΌμιλοΕλλάκτωρ” και έχει περάσει πλέον στην ιδιοκτησία των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη, ωστόσο ισχυρή παραμένει στην “Ελλάκτωρ” η παρουσία Ολλανδών επενδυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο κατοχυρώνεται στον προσωρινό μειοδότη με μια αρκετά μεγάλη για τα δεδομένα της εποχής έκπτωση, η οποία διαμορφώθηκε βάση της οικονομικής προσφοράς της εταιρείας στο 47,22%.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η συγκεκριμένη εταιρεία όσο και ένας ακόμη από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό εκλήθησαν από την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Διαγωνισμού του έργου να αιτιολογήσουν τις ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές που κατέθεσαν.

Βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις, όταν κάποια προσφορά έχει απόκλιση πάνω από 10% από το μέσο όρο των προσφορών που κατατέθηκαν, τότε η αναθετούσα αρχή, εν προκειμένω ο Δήμος Αγρινίου, πρέπει να καλέσει αυτόν που κατέθεσε την ανεξήγητα χαμηλή προσφορά να αιτιολογήσει την προσφορά του.

Στην περίπτωση της ανάπλασης του Πάρκου ο μέσος όρος των εκπτώσεων που προσφέρθηκαν από τους συμμετέχοντες διαμορφώθηκε στο 28,61%, αλλά οι εταιρείες ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ και 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ που κατέθεσαν ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές, εκλήθησαν να εξηγήσουν τις τιμές τους.

Η Επιτροπή Διαγωνισμού επείσθη, ως φαίνεται από τις εξηγήσεις και έτσι προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, που προσέφερε τη μεγαλύτερη έκπτωση.

Προσωρινοί ανάδοχοι σε τρία ακόμη έργα του Δήμου Αγρινίου

Τρεις ακόμη διαγωνισμοί του Δήμου Αγρινίου βρίσκονται σε εξέλιξη με την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου να παίρνει απόφαση για την έκβαση των διαγωνισμών.

Προσωρινός ανάδοχος στο «Αναπλάσεις – βελτιώσεις οδών κέντρου πόλης Αγρινίου», προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε η “ΤΕΜΕΚ Α.Τ.Ε.”, με μέση έκπτωση προσφοράς 54,09%.

Αναφορικά με την «Ανάπλαση οδού Χαρ. Τρικούπη και σύνδεση του εμπορικού κέντρου Αγρινίου με το επιχειρηματικό κέντρο στην Ν.Α είσοδο πόλης Αγρινίου», προϋπολογισμού3 εκατ. ευρώ  προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η “Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε.”, με μέση έκπτωση προσφοράς 60,45%.

Τέλος στην περίπτωση της «Ανέγερσης 7ου Γυμνασίου Αγρινίου»,  προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ ως προσωρινός μειοδότης με ποσοστό έκπτωσης 13,42% αναδείχθηκε η εταιρείας «Αφοι ΤσέλιουΑ.Ε.».

Υπενθυμίζεται ότι και τα τρία έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο – Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης»: Επανέρχεται με ρεκόρ συμμετοχών!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ