Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος – Ηταν εμβολιασμένος

Ελλάδα

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Aγιος Ανδρέας», εισήχθη εκτάκτως την Κυριακή με εμπύρετο σύμπτωμα που παρουσίασε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), αμέσως διενεργήθηκαν οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι προκειμένου να γίνει η τελική διάγνωση και να εκτιμηθεί λεπτομερώς η κατάσταση της υγείας του.

Αρχικά υποβλήθηκε σε διαγνωστικό έλεγχο rapid test, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό.

Ωστόσο οι θεράποντες ιατροί έκριναν σκόπιμο να διενεργηθεί και μοριακό τεστ το αποτέλεσμα του οποίου εκδόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής και από το οποίο προέκυψε ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό και άμεσα εκκίνησε η διαδικασία χορήγησης της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες , ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του, ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την μετάδοση του κορονοϊού.

Ωστόσο «είναι ευτυχές το γεγονός πως είναι πλήρως εμβολιασμένος και για αυτό το λόγο, σύμφωνα και με τον θεράποντα ιατρό του Λεωνίδα Στέλλα, διανύει ήπιας μορφής πνευμονία, η οποία αντιμετωπίζεται πλήρως, δεν διατρέχει κίνδυνο και βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική και κλινική κατάσταση», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η 6η ΥΠΕ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, ο Μητροπολίτης θα παραμείνει για νοσηλεία στην κλινική Covid του «Αγίου Ανδρέα» μόνο για λίγες ημέρες.

Από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής του στο Νοσοκομείο, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο, ενώ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία τους γιατρούς που παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ