“Βιώσιμη Θεσσαλονίκη”: Mητροπολιτικό πάρκο να γίνει η ΔΕΘ

Επιχειρήσεις

Σε μητροπολιτικό πάρκο, το οποίο θα φιλοξενεί πολιτιστικές, κοινωνικές, αθλητικές, αλλά και ήπιες εκθεσιακές δραστηριότητες, με εκτεταμένους χώρους πρασίνου, ζήτησε να μετατραπεί ο χώρος του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ η Πρωτοβουλία «ΔΕΘ Μητροπολιτικό Πάρκο – Πανεπιστημιακοί για μια Βιώσιμη Θεσσαλονίκη», σε σημερινή συνέντευξη τύπου.

Οι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας πρότειναν ακόμα να μεταφερθεί στη δυτική Θεσσαλονίκη, σε νέες εγκαταστάσεις, ο κύριος όγκος των εκθέσεων.

«Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ανάσες και όχι μπετόν» δήλωσε ο πανεπιστημιακός Γρηγόρης Ζαρωτιάδης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν προϋποθέσεις να υιοθετηθεί η πρότασή μας, για να μετατραπεί ο χώρος της ΔΕΘ σε μητροπολιτικό πάρκο, που το έχει ανάγκη η πόλη και ήδη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και πολλών φορέων και κομμάτων».

Ο πρώην υπουργός, Γιάννης Μαγκριώτης, σημείωσε ότι η πρόταση της Πρωτοβουλίας ταυτίζεται με τον παλαιότερο σχεδιασμό, ο οποίος «ίσχυε μέχρι το 2012, αλλά εγκαταλείφθηκε τότε, λόγω έλλειψης πόρων, για να υιοθετηθεί το σχέδιο για αναβάθμιση της ΔΕΘ στον ίδιο χώρο. Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Μαγκριώτης, με το νέο ΕΣΠΑ και τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης η πρόταση της Πρωτοβουλίας μπορεί να υλοποιηθεί, προς όφελος και του κέντρου της πόλης, που χρειάζεται περισσότερους ελεύθερους χώρους και της αναπτυξιακης προοπτικής της δυτικής πλευράς.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και έκανε παρέμβαση ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος τόνισε ότι «όλοι οι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης και όλοι οι φορείς της περιοχής» ζητούν τη μεταφορά της ΔΕΘ στη δυτική πλευρά της πόλης και την αξιοποίηση του υπάρχοντος χώρου ως μητροπολιτικού πάρκου, κάτι το οποίο, όπως ανέφερε, θα βοηθήσει και περιβαλλοντικά το κέντρο της πόλης.

πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ