Η Βeijer Ref εξαγόρασε το 80% της Inventor

Ελλάδα Επιχειρήσεις

Ο όμιλος Inventor έγινε μέλος του ομίλου Beijer Ref, καθώς υπέγραψε συμφωνία , με την οποία η τελευταία αποκτά το 80% των μετοχών της Inventor, με τη δυνατότητα να αποκτήσει και το εναπομείναν μερίδιο, εδραιώνοντας με αυτό τον τρόπο την παρουσία της στην ελληνική αγορά.

Η Inventor, με ηγετική παρουσία στο χώρο του κλιματισμού στην Ελλάδα, έχει σημειώσει υψηλή κερδοφορία τα τελευταία χρόνια, με ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 19% και ανάπτυξη EBIT της τάξης του 40% την τελευταία τετραετία. Η εταιρεία έχει πολυετή εμπειρία στην κατηγορία κλιματισμού από το 1966, και διαθέτει τα brand Inventor, GEappliances και Haier στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, η συνεργασία της με τα μεγαλύτερα market places όπως  Amazon, Fnac, Darty, eBay, CDiscount , είναι εξίσου σημαντική καθώς οι πλατφόρμες αυτές θα αποτελέσουν ένα νέο κανάλι διανομής για τη BeijerRef.

Οι ετήσιες πωλήσεις της Inventor ανέρχονται σε 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αριθμεί περίπου 80 άτομα προσωπικό.

Η Beijer Ref είναι ο μεγαλύτερος χονδρέμπορος ψύξης παγκοσμίως, ένας κολοσσός με περίπου 70 θυγατρικές εταιρείες στην Ευρώπη, την Ασία-Ειρηνικό και την Αφρική. Οι ετήσιες πωλήσεις της ανέρχονται στα 1,4 δισ. ευρώ, σε 37 χώρες. Ο όμιλος εταιρειών, παρέχει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που καλύπτουν τους τομείς της εμπορικής ψύξης, της βιομηχανικής ψύξης, του κλιματισμού και της θέρμανσης, σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. H Beijer Ref είναι εισηγμένη στο LargeCap του δείκτη Nasdaq του χρηματιστηρίου της Στοκχόλμης και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στο Malmo.

Τα δύο μέρη υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία, την οποία θα ακολουθήσει ο έλεγχος της συναλλαγής από την Αρχή Ανταγωνισμού της Ρουμανίας, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2021.

Ο Per Bertland, CEO of Beijer Ref, δήλωσε:

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτή την προσθήκη: η Inventor προσθέτει αξία και ανταγωνιστικότητα στον όμιλό μας. Παράλληλα, η Ελλάδα είναι μία εντελώς νέα αγορά για τη Beijer Ref, γεγονός που συνάδει με τη στρατηγική ανάπτυξής μας. Η Inventor έχει πολύ μεγάλες προοπτικές και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την εταιρεία μαζί με τους πελάτες μας και τη διοίκηση»

Ο Γιώργος Ασημακόπουλος, CEOτου ομίλου Inventor, σχολιάζει:

“Είναι τιμή μας να συνεργαστούμε με την Beijer Ref, καθώς έχουμε μεγάλη εκτίμηση στην εξαιρετική δουλειά και το παγκοσμίως καταξιωμένο όνομα της εταιρείας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αναπτύξουμε την προοπτική μας για το μέλλον με την Beijer Ref στο πλευρό μας, για να επιτύχουμε τους στόχους μας, ακολουθώντας τη στρατηγική μας και υλοποιώντας το επιχειρηματικό μας πλάνο με την προστιθέμενη αξία αυτής της συνεργασίας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ