Κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας με Γώγο αναμένεται στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Αιτωλοακαρνανία Υγεία
Κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας με Γώγο αναμένεται στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Διεργασίες σε διάφορα επίπεδα είναι σε εξέλιξη γύρω από το Νοσοκομείο Αγρινίου ως αποτέλεσμα όσων συνέβησαν στον απόηχο των αποκαλύψεων για σχεδόν 100% θνητότητα στη ΜΕΘ Covid.

Eίναι άλλωστε απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να διαφωτιστούν πλήρως οι συνθήκες λειτουργίας της ΜΕΘ αλλά και της κλινικής κορωνοϊού και αν υπήρξαν λάθη ή παραλείψεις σε κάθε επίπεδο.

Προς αυτή την κατεύθυνση εξάλλου  κινήθηκε ήδη ο Εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος Ευριπίδης Νικολάου ο οποίος με παραγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ζητά να ερευνηθεί άμεσα και σε όλα τα επίπεδα η υπόθεση.

Μια ακόμη σημαντική εξέλιξη είναι πως το Υπουργείο Υγείας στέλνει άμεσα κλιμάκιο στο οποίο αναμένεται να συμμετέχει ο Χαράλαμπος Γώγος Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Yπουργείου. Η έλευση του μάλιστα αναμένεται αύριο στο Νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης.

Θυμίζουμε πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είχε προαναγγείλει την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κλιμακίου του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ)

Πρόκειται για ένα σχετικά νεοσύστατο φορέα που αξιολογεί και πιστοποιεί τις υπηρεσίες υγείας, συλλέγει και αναλύει δεδομένα που αφορούν στην ποιότητα τους, προσφέρει συμβουλές στις δομές υγείας αλλά και ενημερώνει τους πολίτες για τα συμπεράσματα του .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ