Όμιλος ΒΟSCH: Το Κέντρο Καινοτομίας στήνει Ομάδες Τεχνολογίας στην Ελλάδα

Ελλάδα Επιχειρήσεις Τεχνολογία

Τη δημιουργία τεχνολογικών ομάδων στην Ελλάδα που θα υποστηρίζουν το Κέντρο Καινοτομίας του Ομίλου BOSCH, μελετάει η γερμανική πολυεθνική, όπως δήλωσε ο δ/νων σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής κ. Ιωάννης Κάπρας στο πλαίσιο του 5ου Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ.

H ανακοίνωση των σχεδίων της BOSCH, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τη δυναμική της Ελλάδας στο χώρο έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογιών της Νέας Οικονομίας, καθώς ήδη έχουν προηγηθεί πολύ σημαντικές επενδύσεις από μεγάλες αμερικανικές αλλά και γερμανικές επιχειρήσεις (π.χ. Pfizer, Cisco, TeamViewer, P&I, Deloitte).

Όπως τόνισε ο κ. Κάπρας, η BOSCH σχεδιάζει εδώ και αρκετό καιρό τη δημιουργία μεσαίου και μικρού μεγέθους ομάδων, οι οποίες θα εργάζονται πάνω σε αντικείμενα όπως το 5G, η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Διασυνδεσιμότητα των προϊόντων της BOSCH.

«Έχουμε κάνει την έρευνά μας και σε τούτη τη φάση αναλύουμε και επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει προκειμένου να προχωρήσουμε στο σχηματισμό αυτών των τεχνολογικών ομάδων»

Ο ομιλητής επισήμανε ότι η BOSCH, βρίσκεται από το 1913 στην Ελλάδα και οι περισσότεροι την γνωρίζουν από τα καταναλωτικά αγαθά που παράγει ο Όμιλος, αλλά το ισχυρό χαρτί της BOSCH είναι το Connectivity/Διασυνδεσιμότητα και η ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Internet of Things ( A.I.T.).

Ως το 2025, όλα τα προϊόντα της BOSCH είτε θα έχουν ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη ή θα έχουν παραχθεί με τη χρήση Α.Ι., είπε ο κ. Κάπρας σημειώνοντας ότι η BOSCH, που έχει παράδοση στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, επενδύει στην Αυτοκίνηση, την Ηλεκτροκίνηση, , στο 5G, στις έξυπνες ψηφιακές λύσεις για τη Βιομηχανία και τις Κατασκευές.

Επιπλέον, ο Όμιλος εργάζεται πάνω στην πράσινη ενέργεια και στις κυψέλες υδρογόνου σε σχέση με την Αυτοκίνηση, ενώ υπογράμμισε ότι η BOSCH έγινε η πρώτη Εταιρεία, το 2020, με ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ