Θεσσαλονίκη: Τεχνολογικό εργαστήριο χρηματοδοτεί η αμερικανική πρεσβεία (VIDEO)

Ελλάδα Επιστήμη Τεχνολογία

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του οργανισμού Eduact και της αμερικανικής πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, υπογράφηκε σήμερα (2/6) το πρωί, με αφορμή την επίσκεψη του Τζέφρι Πάιατ στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως ανέφερε ο αμερικανός πρέσβης μετά το τέλος των υπογραφών, σήμερα είναι “μια φανταστική ημέρα για τις σχέσεις Αμερικής – Ελλάδας και ιδιαίτερα για τη συνεργασία με την πόλη της Θεσσαλονίκης. “Η σημερινή υπογραφή είναι ο συνδυασμός μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2018 “, τόνισε συμπληρώνοντας ότι” είναι ο έκτος αμερικανικός χώρος που φτιάχνουμε στη Θεσσαλονίκη και για εμένα ο πιο συναρπαστικός, γιατί καλύπτει όσα είχαμε πει ότι θα κάνουμε, για να υποστηρίξουμε την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως σημαντικό χώρο τεχνολογικής ανάπτυξης στην Ευρώπη”.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο τεχνολογίας, τον εξοπλισμό τεχνολογίας του οποίου θα χρηματοδοτήσει η αμερικανική πρεσβεία, εδρεύει στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ, όπου θα μπορούν να εξασκούνται ή να πραγματοποιούν τις τεχνολογικές τους εργασίες μεμονωμένα άτομα ή ομάδες νέων της πόλης.

Όπως ανέφερε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Eduact, Κώστας Βασιλείου, το συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας, συνεπάγεται με μια σχέση αμοιβαιότητας με το δίκτυο αμερικανικών γωνιών σε όλη την Ελλάδα.

Σε λίγους μήνες από τώρα αυτός ο χώρος θα ανακαινιστεί και θα επανασχεδιαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν εφαρμοστεί στις πέντε αμερικανικές γωνιές, σημείωσε.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσαν:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ