Τη Δευτέρα καταθέτει ο Καλογρίτσας στην Προανακριτική για Παππά

Πολιτική

Με τον Αντώνη Λιανό, διευθυντή λογιστηρίου της κατασκευαστικής εταιρείας CCC (των λιβανέζων Χούρι) θα συνεχιστεί την Πέμπτη 13 Μαΐου, η εξέταση μαρτύρων από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά αδικήματα που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με πηγές της επιτροπής τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας θα κληθεί να καταθέσει την Δευτέρα 17/05/2021.

Κατά τις ίδιες πάντα πηγές, ο Καλογρίτσας έχει στείλει επιστολή στην επιτροπή, ενημερώνοντας ότι η υγεία του βαίνει καλώς και επιθυμεί αμέσως μετά την λήξη της καραντίνας του (για επαφή με κρούσμα κορονοϊού), να καταθέσει. Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Καλογρίτσας είχε ενημερώσει την προανακριτική επιτροπή ότι από τις 30/04/2021 ήταν σε καθεστώς 14ήμερης καραντίνας, καθώς είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Οπως επίσης έγινε γνωστό, ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης κατέθεσε επιστολή με την οποία ζητεί να  απευθυνθεί η επιτροπή στην Τράπεζα της Ελλάδος για να πληροφορηθεί, αν το έμβασμα των €3 εκατ. (για την εγγυητική στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών) είχε ελεγχθεί – αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από όλα τα κόμματα.

Στην επιστολή του κ. Πλεύρη προς την ΤτΕ αναφέρεται ότι “την 29.08.16 εξεδόθη από την ATTIKA BANK εγγυητική επιστολή με αριθμ. LD/069/050/183544-183545 ποσού 3.000.000 ευρώ για λογαριασμό της εταιρίας με την επωνυμία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ Καλογρίτσας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΕ» για συμμετοχή στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Το ποσό το συγκεκριμένο κατέληξε στο λογαριασμό της ανωτέρω εταιρίας μέσω τρίτης εταιρίας από έμβασμα που έγινε από το εξωτερικό».

Ζητείται επίσης από την ΤτΕ:

(1) η πληροφορία για το εάν το συγκεκριμένο έμβασμα ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα της προέλευσης του και τη διαδρομή του, καθώς και οι λογαριασμοί που αφορούν στη συγκεκριμένη συναλλαγή και ποια η τύχη του ελέγχου,

(2) η πληροφορία για την ακριβή διαδρομή του ποσού και τους λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα όσα έχουν κατατεθεί από μάρτυρες ενόρκως στην Επιτροπή μας για τη συγκεκριμένη διαδρομή του εμβάσματος και (3) ο έλεγχος του σύνολο των λογαριασμών που χρησιμοποιηθήκαν για το συγκεκριμένο ποσό.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε παρέμβασή της, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη, φέρεται να είπε ότι οι βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης είναι οι Καλογρίτσας Χρήστος & Υιός και ότι δεν υπάρχουν άλλοι βασικοί μάρτυρες.

«Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παρέλκυση της διαδικασίας. Αποτελεί στρεψοδικία που στόχο έχει μόνο ‘να σηκώσει σκόνη’ για να καλυφθεί το αποδεδειγμένο πλέον φιάσκο.

»Είναι θεσμικός διασυρμός η καταχρηστική επίκληση της πανδημίας του κορονοϊου από τον μάρτυρα, με την συμπαιγνία μάλιστα του ΕΟΔΥ, που καταλήγει σε γραφικοποίηση της διαδικασίας», υποστήριξε χαρακτηριστικά η κυρία Τζάκρη για να προσθέσει:

«Η λιπομαρτυρία του Καλογρίτσα είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι η συζητούμενη υπόθεση κινήθηκε μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων, με αποκλειστικά πολιτικά και, ιδίως, επικοινωνιακά κίνητρα. Ουσιαστικά δηλαδή τι μας λέτε σήμερα: ‘Δεν καταθέτει «ο μάρτυρας του στέμματος’ Καλογρίτσας, για λόγους που μόνο εσείς και ο ίδιος γνωρίζουν- και όλοι εμείς οι άλλοι και μαζί με μας το πανελλήνιο μπορούμε να φανταστούμε- και καλείτε να καταθέσουν τρίτοι, άσχετοι, μάρτυρες εξ ακοής», φέρεται να είπε η Θεοδώρα Τζάκρη κάνοντας λόγο για φιάσκο:

«Δεν έχουμε χρεία μαρτύρων για ένα μόνο αδιαμφισβήτητο γεγονός: το φιάσκο της πρωτοβουλίας της ΝΔ να στήσει αυτή την προανακριτική με ψευδή και χαλκευμένα στοιχεία. Αυτό το φιάσκο βοά από μόνο του. Και δεν χρειάζεται κανέναν μάρτυρα απόδειξης. Καλέστε τον Καλογρίτσα, δεν έχει κανένα νόημα να καταθέσει άλλος μάρτυρας πριν από αυτόν»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ