ΝΔ: Επτά βουλευτές ζητούν μουσική και επέκταση ωραρίου στη εστίαση

Ελλάδα Επιχειρήσεις Πολιτική

Να αρθεί το μέτρο απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα εστίασης που άνοιξαν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα έπειτα από έξι μήνες, απηύθυναν αίτημα με επιστολή τους επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Για «απογοήτευση των επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης» κάνουν λόγο οι επτά βουλευτές, για τους περιορισμούς που αποφασίστηκαν σε ότι αφορά τη μουσική αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας που θα υποχρεώσει τα καταστήματα να κλείνουν το αργότερο στις 22.45.

Στην επιστολή τους προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προτείνουν την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση αλλά και την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Ωστόσο παρά το αίτημά τους οι βουλευτές επισημαίνουν ότι: «Είναι αυτονόητο ότι οι κανόνες που έχουν ανακοινωθεί, όπως οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, η αποκλειστική χρήση της εστίασης σε υπαίθριους χώρους από καθήμενους επισκέπτες, η χρήση των αυτοδιαγνωστικών τεστ και η ορθή και συνεχής χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους, πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα για να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού και υπερμετάδοσης του ιού».

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους βουλευτές Χριστόφορο Μπουτσικάκη (Α’ Πειραιά), Ανδρέα Κατσανιώτη (Αχαΐας), Κωνσταντίνο Κυρανάκη (Νότιος Τομέας Αθηνών), Χρήστο Μπουκώρο (Μαγνησίας), Ιωάννη Μελά (Α’ Πειραιά), Χρήστο Δερμετζόπουλο (Έβρου) και Θεμιστοκλή Χειμάρα (Φθιώτιδας). στην επιστολή τους προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεως

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ