Θεσ/νίκη: Τα καφέ με πελάτες, τα εστιατόρια στην… αναμονή (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ελλάδα Επιχειρήσεις

Στα καφέ και όχι στα εστιατόρια, έχουν στραφεί οι καταναλωτές σήμερα, με το άνοιγμα της εστίασης να φαίνεται μέχρι στιγμής αρκετά άτονο. Στo video και στις φωτογραφίες του GRTimes, αποτυπώνεται η σχεδόν μηδενική κίνηση που έχουν κατά τις πρώτες μεσημεριανές ώρες τα εστιατόρια και η προτίμηση του κόσμου στα καφέ, ειδικά κοντά στην παραλία.

Το άνοιγμα της εστίασης ήρθε, με τα όποια μέτρα, αλλά οι εστιάτορες ακόμη περιμένουν τους πρώτους τους πελάτες. Η εικόνα που κατέγραψε πριν από λίγο το GRtimes σε επιχειρήσεις εστίασης, είναι χαρακτηριστικές και δείχνουν το σχεδόν μηδενικό ενδιαφέρον που υπάρχει μέχρι στιγμής για φαγητό, στα – μέχρι πριν την πανδημία – πολυσύχναστα μέρη.

Παρά το γεγονός ότι η μέρα είναι ιδιαίτερα καλή, με θερμοκρασία κοντά στους 25 βαθμούς και πολύ ηλιοφάνεια, δεν ήταν πολύς ο κόσμος που κατέβηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για άλλη μια φορά το μεγάλο “βάρος” δέχεται η παραλιακή, με τα περισσότερα καφέ εκεί να έχουν αρκετούς πελάτες.

Λίγο πιο μακριά ωστόσο, η κίνηση περιορίζεται. Τα Λαδάδικα και η πλατεία Άθωνος, που πάντοτε κέρδιζαν μεγάλο μέρος της πελατείας, ακόμη δεν έχουν προσελκύσει κόσμο, αν και οι επιχειρήσεις προετοιμάστηκαν άψογα, κάνοντας συντήρηση σε όλους τους χώρους τους.

Όπως κατέγραψε νωρίτερα σήμερα το GRTimes και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών, Καφέ – Μπαρ, νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Φιλοκώστα, η αισιοδοξία για τη σημερινή μέρα ήταν αρκετά συγκρατημένη μιας και όλοι οι επιχειρηματίες γνωρίζουν πως πρέπει να περάσει ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, χωρίς άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις, μέχρι να ξαναβρεί ο κλάδος τους ρυθμούς του.

Δείτε παρακάτω και άλλες εικόνες που κατέγραψε το GRTimes πριν από λίγο:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ