Πέλλα: Μαθητές του ΚΔΑΠΜΕΑ φτιάχνουν κεραμικά αγγεία

Ελλάδα Παιδεία

Οι μαθητές εμπνέονται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας και δημιουργούν κεραμικά αντικείμενα υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριάς τους, Αγγελικής Παπαδοπούλου.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας πάντα αποτελούσε πηγή έμπνευσης για τους νέους του Εργαστηρίου Κεραμικής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με Αναπηρίες.

Η κεραμίστρια Αγγελική Παπαδοπούλου χαρακτηρίζει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας  ως «θησαυρό της περιοχής» ενώ προσθέτει ότι: «σαν εργαστήρι έχουμε συμμετάσχει σε διάφορες δράσεις Κεραμικής σε αλληλεπίδραση με το Μουσείο και τους ανθρώπους του. Αγαπάμε ιδιαίτερα το χώρο αυτό γιατί μας δίνει την δυνατότητα να μάθουμε την ιστορία στην περιοχή μας, να μάθουμε για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που έζησαν πριν από εμάς. Αποτελεί για εμάς πηγή γνώσης και χαράς, κάθε φορά εμπνεόμαστε από μια άλλη θεματική ενότητα του».

Τους χειμερινούς μήνες, με αφορμή τα πιάτα του Μουσείου, Εργαστήρι Κεραμικής δημιούργησε με μακαρόνια το θέμα, «ένα πιάτο για κάθε παιδί». Την Άνοιξη, οι μαθητές έκαναν ένα νοητό ταξίδι στις Ελληνιστικές πόλεις, μίλησαν με την κεραμίστρια τους για την ανάγκη οργάνωσης της κεραμικής παραγωγής με καλούπια και είδαν σε φωτογραφίες και βίντεο την περίφημη συλλογή εκμαγείων του Μουσείου. Χρησιμοποιώντας καλούπια έφτιαξαν τα δικά τους αγγεία, τα οποία στόλισαν με ανοιξιάτικα λουλούδια.

Το Εργαστήριο Κεραμικής του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών, με κάποια από τα αγγεία αυτής της δράσης θα συμμετάσχει τον μήνα Μάιο, στο «Matres Week Earth» στη Φαέντζα της Ιταλίας, με θέμα «η Άνοιξη επιστρέφει πάντα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ