Ρεκόρ πωλήσεων για την Apple το πρώτο τρίμηνο του 2021

Οικονομία Τεχνολογία

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αναμένεται να ανακοινωθούν ενισχυμένα κατά 47%, στα 16,6 δισ. δολάρια ενώ θα πρόκειται για τα υψηλότερα έσοδα της εταιρείας σε τρίμηνο πλην του τελευταίου του έτους, που συνδέεται με τη χριστουγεννιάτικη κατανάλωση.

Μία από τις εντυπωσιακότερες επιδόσεις θα αφορά τα iPhones. Αναλυτές εικάζουν πως oι πωλήσεις τους θα ενισχυθούν κατά 42% στα 41,2 δισ. δολάρια, ενώ θα έπονται με τα κριτήρια αυτά τα iPads και οι φορητές συσκευές/αξεσουάρ. Η αύξηση της ζήτησης των iPhones οφείλεται στο ότι μερικές πωλήσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μετακινήθηκαν στις αρχές του έτους λόγω καθυστερήσεων στην τροφοδοτική αλυσίδα.

Τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times, η γενικότερη αντίληψη για την Apple ήταν ότι, λόγω της ωρίμανσης της αγοράς συσκευών, στρέφεται με επίταση στην παροχή υπηρεσιών και στο λογισμικό – άλλωστε, με τα τωρινά δεδομένα οι αφοσιωμένοι χρήστες της κρατούν ένα νέο μοντέλο iPhone τέσσερα χρόνια έναντι των τριών το 2018. Και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που την έκαναν να διαφοροποιηθεί.

Σύμφωνα με την αναλύτρια Κέιτι Χιούμπερτι της Morgan Stanley, η Κίνα συνέβαλλε αρκετά στην αύξηση των πωλήσεων καθώς προβλέπει ότι έχουν πουληθεί 11,1 εκατομμύρια τεμάχια εκεί, τα διπλάσια σχεδόν από το 2020. Σε όλο τον πλανήτη πιθανώς πουλήθηκαν 52 εκατομμύρια, 27% περισσότερα από πέρυσι, σύμφωνα με τη Visible Αlpha.

Στην κατηγορία των iPads, αναμενόταν να παρατηρηθεί η δεύτερη ταχύτερη αύξηση πωλήσεων, κατά 27% στα 5,6 δισ. δολάρια, ενώ οι υπολογιστές Mac θα έχουν πωλήσεις υψηλότερες κατά 22% στα 6,5 δισ. δολάρια χάρις στην τεράστια ανάπτυξη της τηλεκπαίδευσης. Ορισμένοι αναλυτές σημειώνουν πως τέτοιοι ρυθμοί αύξησης δεν είναι βιώσιμοι, ειδικά όταν η πανδημία θα υποχωρήσει και θα επανέλθει η κανονικότητα.

Πηγή: Καθημερινή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ