Ποιες δημόσιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν 8-9 Μαΐου

Τεχνολογία

Λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν θα λειτουργήσουν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες από το Σάββατο 8 Μαΐου, στις 6 το πρωί,  έως και την Κυριακή 9 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι.

Η διακοπή της παροχής των ηλεκτρονικών υπηρεσιών γίνεται στο πλαίσιο σημαντικών εργασιών αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών σε σύγχρονες εκδόσεις και υποδομές storage για την κάλυψη της συνεχούς αυξανόμενης ζήτησης.

Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ που δεν θα λειτουργήσουν είναι οι εξής:

  • Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.)
  • Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης
  • Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως Taxisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κα.

Kαθημερινά πραγματοποιούνται άνω των 280.000 login από πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου και 145.000 κλήσεις για web services. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η μετάβαση σε νέες υποδομές που θα προσφέρουν ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και αποδοτικότερο περιβάλλον λειτουργίας των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Για τις ημέρες που δεν θα λειτουργούν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, η πλατφόρμα των εμβολιασμών  emvolio.gov.gr θα λειτουργεί κανονικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ