Θεσσαλονίκη: Με βεβαιώσεις αρνητικού τεστ η επιστροφή των μαθητών στα Λύκεια (VIDEO)

Παιδεία

Με βεβαιώσεις των self test και αυστηρά μέτρα επέστρεψαν σήμερα το πρωί οι μαθητές Λυκείου στα σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, από τις 8 το πρωί ξεκίνησαν οι πρώτοι μαθητές στο 2ο ΓΕΛ Καλαμαριάς με τις βεβαιώσεις που δείχνουν ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό στην τσάντα. Μάλιστα, όσοι μαθητές δεν είχαν εκτυπωτή στο σπίτι για να εκτυπώσουν τη βεβαίωση από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την έγραψαν χειρόγραφα.

Οι βεβαιώσεις, όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Μπούγιας, θα δίνονται την πρώτη ώρα στους καθηγητές που θα μπαίνουν στις σχολικές αίθουσες και σε περίπτωση που κάποιος μαθητής την έχει ξεχάσει τότε θα πηγαίνει σε ειδικό χώρο του σχολείου και θα ενημερώνονται οι γονείς.

“Χαιρόμαστε που ξεκινούν πάλι τα μαθήματα στα Λύκεια. Τα παιδιά είναι στον φυσικό του χώρο, στο σχολείο. Θέλουμε η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται σε ένα περιβάλλον ασφαλείας και τηρούμε απαρέγκλιτα τα προβλεπόμενα μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία και τις οδηγίες τους. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποίο πρόβλημα συναντήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Μπαχαράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα self τεστ αυστηρά είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί και πρέπει να τηρούνται από όλους στις σχολικές μονάδες, όπως είναι η υποχρεωτική μάσκα προστασίας αλλά και οι αποστάσεις. Οι δήμοι από τη μεριά τους έχουν φροντίσει όλο αυτό το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά να προχωρήσουν σε εργασίες απολύμανσης.

Οι μαθητές ανέφεραν σε δηλώσεις τους, όπως θα δείτε παρακάτω, ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που επιστρέφουν στη δια ζώσης εκπαίδευση μετά από τόσο διάστημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ