Κοζάνη: Προς άνοιγμα λιανεμπορίου στις 19 Απριλίου – Τι… “εκνεύρισε” τον Χαρδαλιά στη σύσκεψη

Ελλάδα Επιχειρήσεις Οικονομία Πολιτική Υγεία

Ανοίγουν κανονικά τα καταστήματα λιανεμπορίου στην Π.Ε. Κοζάνης από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου, αφού αναμένεται βελτίωση των επιδημιολογικών στοιχείων για την covid-19 στον πληθυσμό. Για “οργανωμένες ομάδες ανθρώπων που δεν τηρούν τα μέτρα”, έκανε λόγο ο Χαρδαλιάς στη σύσκεψη. Ανοίγουν συμβολικά οι καταστηματάρχες τα φώτα των μαγαζιών τους αύριο στην Πτολεμαΐδα.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματα λιανεμπορίου στην Π.Ε. Κοζάνης από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου, αφού αναμένεται βελτίωση των επιδημιολογικών στοιχείων για την covid-19 στον πληθυσμό.

Αυτό εκφράστηκε, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο, την οποία συγκάλεσε το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας παρουσία κυβερνητικών εκπροσώπων των τοπικών αρχών, βουλευτών και υγειονομικών.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε η επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής και οι δυσκολίες που δημιουργούνται σε οικονομικό επίπεδο με το συνεχιζόμενο κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Χαρδαλιάς: “Όλοι τηρούν τα μέτρα και το πρόβλημα είμαστε εμείς; Οργανωμένες ομάδες ανθρώπων δεν τα τηρούν”

Όπως μεταδίδει το kozan.gr , o Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς απαντώντας σε μια αναφορά περί στοχοποίησης της Π.Ε. Κοζάνης, που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής – μεσημεριανής τρίωρης τηλεδιάσκεψης, με τοπικούς φορείς, για την εξέλιξη της πανδημίας στην Π.Ε. Κοζάνης, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

“Όλα καλά στην Κοζάνη, όλοι τηρούν τα μέτρα και το πρόβλημα είμαστε εμείς (εννοώντας την κυβέρνηση). Την πραγματικότητα την ξέρετε. Ξέρετε ότι στην ευρύτερη περιοχή, άλλο αν δεν το έχουμε πει, φαίνεται ότι υπάρχουν οργανωμένες ομάδες ανθρώπων που δεν τηρούν τα μέτρα. Το ξέρετε. Δε λέω ότι αυτό συμβαίνει μόνο στην Κοζάνη & την Δ. Μακεδονία. Σε καμία περίπτωση. Αλλά μη μου λέτε ότι τηρούνται τα μέτρα. Ούτε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μπορούν να είναι σε κάθε χωριό. Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Κοζάνη φαίνεται ποιο είναι. Ότι υπάρχει διασπορά του ιού πλην των αστικών κέντρων και στα χωριά. Κι όταν υπάρχουν κάποιοι που επισκέπτονται τα χωριά και στη συνέχεια μεταφέρουν τον ιό πάμε σε μια διαδικασία απόλυτης διασποράς. Αυτή είναι η πραγματικότητα κι αποτυπώνεται σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Άρα όλοι κάνετε καλή τη δουλειά, όλα πάνε καλά στην Κοζάνη, φταίει η κακιά σας η μοίρα κι εμείς (δηλ. η κυβέρνηση);”, αναρωτήθηκε ο Υφυπουργός.

Όταν κάποιος, από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, του είπε “δεν ήρθατε τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο να δείτε τι συμβαίνει”, τότε απάντησε, σε ειρωνικό τόνο: “Δηλαδή αν ερχόμουν δεν θα είχαμε διασπορά; Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη της διασποράς στην Π.Ε. Κοζάνης. Τι να πω ρε παιδιά. Υπάρχει εβδομάδα που δεν μιλάω με τον Περιφερειάρχη; Με τους Δημάρχους μιλάμε και συνεννοούμαστε”, κατέληξε o N. Xαρδαλιάς.

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: “Eίμαστε ΕΔΩ, είμαστε ΖΩΝΤΑΝΟΙ”

Αύριο, Κυριακή 11 Απριλίου στις 20:30 – 21:00 οι καταστηματάρχες στην Πτολεμαΐδα, πρόκειται να ανάψουν τα φώτα των καταστημάτων τους συμβολικά, με σύνθημα “Είμαστε ΕΔΩ, είμαστε ΖΩΝΤΑΝΟΙ”.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας:

Δυστυχώς τα νέα ακόμη μία φορά είναι πολύ άσχημα για την περιοχή μας, παραμένουμε κλειστεί και η σιωπή μας θα πρέπει να κάνει θόρυβο.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους Εμπόρους και Επιχειρηματίες την

Κυριακή 11 Απριλίου στις 20:30 – 21:00 να ανάψουμε τα φωτά στα καταστήματα μας για να δείξουμε ότι είμαστε ΕΔΩ, είμαστε ΖΩΝΤΑΝΟΙ και δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.

Στάθης Κωνσταντινίδης, Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης: «Η κυβέρνηση είναι κοντά στους συμπολίτες μας»

“Δε νομίζω ότι ποτέ στο παρελθόν υπήρξαν τόσες πολλές, άμεσες και ουσιαστικές συνεργασίες κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του τόπου μας. Οι δυσκολίες της πανδημίας και η εξοικείωση με τα ψηφιακά μέσα, άνοιξαν νέους δρόμους επικοινωνίας για να έρθουν πιο κοντά οι ανησυχίες των πολιτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων”, δηλώνει ο Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης, Στάθης Κωνσταντινίδης.

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας ότι “σήμερα οι υπουργοί κ.κ. Γεραπετρίτης, Πέτσας, Λιβάνιος Χαρδαλιάς, και Σταϊκούρας, λίγες ημέρες πριν, συζήτησαν αναλυτικά τα ζητήματα και άκουσαν τις προτάσεις των παραγωγικών εκπροσώπων της Π.Ε Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Από την άλλη, αναλύθηκαν τα δεδομένα και απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα για την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή, που δεν αφήνουν περιθώρια σε εικασίες, οι οποίες έχουν βλάψει τον τόπο μας”.

Κλείνοντας, τονίζει: “Έχω τη βεβαιότητα ότι η αξιοπρεπής και γνήσια έκφραση των συμπολιτών μας, ενισχύει τον αγώνα μας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων και την επίτευξη των στόχων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι κοντά στους πολίτες”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ