Συνεργασία μοτοσυκλετιστών με την κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας

Αυτοκίνητο
Συνεργασία μοτοσυκλετιστών με την κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας | NewsAuto.gr


Newsmoto

  • του Νίκου Βιτσιλάκη


Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ξεκινήσει επαφές και συζητήσεις που αφορούν την ανάπτυξη πολιτικής σε σχέση με τη μοτοσυκλέτα ευρύτερα!

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται η βρετανική κυβέρνηση και το εθνικό συμβούλιο μοτοσυκλετιστών της χώρας NMC (National Motorcyclists Council). Εδώ και λίγες ημέρες, μετά την πρόσφατη δημιουργία του εν λόγω συμβουλίου, οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει προκαταρκτικές συνομιλίες για να διερευνήσουν τα πιθανά επόμενα βήματα για τη δημιουργία συγκεκριμένων πολιτικών για όλους τους χρήστες μηχανοκίνητων δίκυκλων.

Να σημειώσουμε εδώ πως το NMC αντιπροσωπεύει τις περισσότερες και μεγαλύτερες λέσχες μοτοσυκλετιστών στη Μ. Βρετανία, δίνοντας σε όλες μια ενιαία φωνή. Στις επαφές που έχει με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους, κύριο μέλημά του είναι να προτείνει μια νέα στρατηγική που θα καλύψει τους ακόλουθους τομείς:

• Μοτοσυκλέτα στο πλαίσιο της πολιτικής μεταφορών της κυβέρνησης, συν πολιτικής υπεράσπισης
• Βελτιώσεις στην πολιτική ασφάλειας και εκπαίδευσης
• Πρόσβαση σε λωρίδες λεωφορείων και άλλα μέτρα προτεραιότητας
• Πλήρης εκτίμηση της μοτοσυκλέτας ως περιβαλλοντική πρόκληση και ευκαιρία
• Κίνητρο για μοτοσυκλέτα, τόσο για οδήγηση όσο και για ασφάλεια
• Προσβασιμότητα σε ένα πλήρες οδικό δίκτυο που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί ασφαλείς τους μοτοσυκλετιστές
• Μια αποτελεσματική αντίδραση στην κλοπή και το έγκλημα με εμπλοκή μοτοσυκλέτας
• Μια θετική πολιτική για τη χρήση χωμάτινων αγροτικών δρόμων και για χρήση μοτοσυκλετών σε αγροτικές κοινότητες
• Αλλαγές στον κυβερνητικό κανονισμό που σχετίζεται με τον αθλητισμό μοτοσυκλέτας, συν την πραγματοποίηση του κοινωνικού και οικονομικού δυναμικού του αθλήματος
• Εξέταση των αναγκών των μοτοσυκλετιστών σε περιοχές της νομοθετικής ρύθμισης της κυκλοφορίας τόσο σε σφραγισμένους όσο και σε πράσινους δρόμους

Ο Craig Carey-Clinch, Executive Director του NMC δήλωσε σχετικά:

«Αυτή η πρώιμη πρόοδος είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτη. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προθυμία της κυβέρνησης να συμμετάσχει τόσο σύντομα μετά τη δημιουργία του NMC. Το φάσμα εξειδίκευσης μεταξύ των οργανισμών μοτοσυκλετών που έχουν συγκεντρωθεί από το NMC φαίνεται να ήταν ένας σαφής παράγοντας σε αυτή τη θετική προσέγγιση της κυβέρνησης, παρέχοντας ένα «σημείο αναφοράς» για τις κοινές απόψεις των εκπροσώπων της μοτοσυκλέτας σε μια σειρά τομέων συναινετικής πολιτικής.

Η δημιουργία μιας νέας στρατηγικής για τις μετακινήσεις συνολικά, είναι από την πλευρά της μια αποθαρρυντική αποστολή, δεδομένου του ευρέος φάσματος επειγόντων ζητημάτων που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ευρύτερη δημόσια πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου. Αλλά αυτά τα πρώτα βήματα αποκαλύπτουν την προθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει περαιτέρω στη διερεύνηση ζητημάτων που αντιμετωπίζει η μοτοσυκλέτα, πολλά από τα οποία έχουν επισημανθεί στο παρελθόν από μεμονωμένα μέλη του NMC. Σαφώς, σε αυτό το πρώιμο στάδιο, δεν υπάρχουν υποσχέσεις, αλλά το NMC πιστεύει ότι αυτή η πρώιμη δέσμευση είναι μια καλή αρχή για το έργο που θα χρειαστεί για να αναπτυχθεί η νέα στρατηγική”.

Περισσότερα για το NMC μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Honda & Casio: Ώρα για την 60η επέτειο

MotoGP 2021: Επιστροφή στις νίκες για Quartararo στο Qatar2

Μοτοτουρισμός: Στην Αρχαία Ολυμπία με BMW

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Δημοφιλή στο Protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ