Οικονόμου: Η κυβέρνηση στήριξε ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Επιχειρήσεις

Τις βασικές διατάξεις του σχεδίου νόμου του ΥΠΑΑΤ σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές ανέλυσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως εξήγησε τα ευάλωτα προϊόντα θα εξοφλούνται πλέον εντός 30 ημερών, ενώ με τον όρο πληρωμή δεν θα υπονοείται η μεταχρονολογημένη επιταγή, αλλά η εξόφληση. Επίσης, πρόσθεσε ι ίδιος, μπαίνει ουσιαστικός και θεσμικός φραγμός στη «γάγγραινα» της λεγόμενης ανοιχτής τιμής, ενώ καθιερώνεται η υποχρεωτικότητα της γραπτής συμφωνίας σε κάθε στάδιο της εμπορικής συναλλαγής.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε σε σειρά πρωτοβουλιών και μέτρων που υλοποιεί το ΥΠΑΑΤ, καθώς -όπως είπε χαρακτηριστικά- ο πρωτογενής τομέας δεν θέλει αποσπασματικές ενέργειες αλλά έχει ανάγκη από αναπτυξιακά μέτρα που θα υπηρετούν το τρίπτυχο εξωστρέφεια-  ανθεκτικότητα και ανταγωνιστικότητα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις αποζημιώσεις που δόθηκαν στους πληττόμενους λόγω κορωνοϊού, καθώς «η κυβέρνησή μας έχει στηρίξει πολύ ουσιαστικά μέχρι σήμερα τον πρωτογενή τομέα».

Τέλος, αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα που «τρέχουν» από το ΥΠΑΑΤ υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι τα προγράμματα αυτά να είναι ωφέλιμα για εκείνους που πραγματικά έχουν αποφασίσει να συνδέσουν τη ζωή τους με την ύπαιθρο.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Γιάννης Οικονόμου στη Μαρία Σαμολαδά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ