Μνημόνιο συνεργασίας του ΑΠΘ και του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Ελλάδα Παιδεία

Μνημόνιο συνεργασίας με το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco Greece υπέγραψε σήμερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η διαδικασία έγινε μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της Cisco Hellas κ. Αντώνη Τσιμπούκη και του Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ Στράτου Στυλιανίδη.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Στυλιανίδης επισημαίνει μεταξύ άλλων:

“Το μνημόνιο αυτό υπογράφεται στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για εξωστρέφεια και ανάπτυξη συνεργασιών διεθνούς εμβέλειας, ώστε η έρευνα και η καινοτομία που παράγεται στους κόλπους του Πανεπιστημίου μας να ακολουθεί τις παγκόσμιες τάσεις και ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Ξεκινάμε μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία με την Cisco που θα δώσει την ευκαιρία στην ακαδημαϊκή και ερευνητική μας κοινότητα να αναπτύξει υψηλές δεξιότητες και ξεχωριστή τεχνογνωσία σε έναν τομέα αιχμής. Αυτόν των ψηφιακών τεχνολογιών.

Η συνεργασία του Κέντρου DT&S της Cisco με το ΑΠΘ πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα με τη δημιουργία κοινών διεπιστημονικών ερευνητικών ομάδων εργασίας υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού της Cisco . Με τη φιλοξενία των ομάδων τόσο στις υποδομές του ΑΠΘ όσο και στις υποδομές του Κέντρου DT&S. Και μέσω της ενίσχυσης της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του ΑΠΘ μέσω του Cisco Networking Academy Program.

Συνεχίζουμε να χτίζουμε στις διεθνείς επενδύσεις που έχουν γίνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ανοίγουμε τους δρόμους συνεργασίας στην επιστημονική μας κοινότητα!”

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και του Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού…

Δημοσιεύτηκε από Stratos Stylianidis στις Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ