Απαλλαγείτε από τους κιρσούς με laser

Αιτωλοακαρνανία Υγεία
Απαλλαγείτε από τους κιρσούς με laser

Βασίλειος Κούκουνας MD, Phd, GSIR

Εξειδικευμένος Ιατρός

Κύπρου 19, Αγρίνιο

Τηλ.: 2641020207 Κιν. : 6972693522

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί νέες, ελάχιστα επεμβατικές, διαδερμικές μέθοδοι αντιμετώπισης της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών κάτω άκρων, οι οποίες τείνουν να υποκαταστήσουν πλήρως τις κλασικές χειρουργικές μεθόδους.

Αυτές είναι  η ενδαγγειακή θερμική κατάλυση (thermalablation) της ανεπαρκούσας φλέβας, με τη χρήση Laser (endovenouslasertherapyEVLT), ραδιοσυχνοτήτων (radiofrequencyclosure RFC) κ.α.

Οι συγκεκριμένες μέθοδοι θεραπείας δεν είναι χειρουργικές (δεν πραγματοποιούνται τομές), η όλη διαδικασία πραγματοποιείται  από μικρές μη διακριτές δερματικές οπές, υπό τοπική αναισθησία, χωρίς να απαιτούν γενική αναισθησία  και νοσηλεία, ενώ μετά το πέρας της επέμβασης ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η επιτυχής διενέργειά τους, απαιτεί εξειδικευμένη γνώση, εμπειρία στις ενδαγγειακές θεραπευτικές τεχνικές και στην υπερηχοτομογραφία, ενώ κρίνεται απαραίτητος ο σωστός προεπεμβατικός σχεδιασμός, βασισμένος στην εκτεταμένη υπερηχοτομογραφική μελέτη του φλεβικού δικτύου του κάτω άκρου.

Σύμφωνα τη διεθνή βιβλιογραφία, με τις διαδερμικές θεραπείες επιτυγχάνονται αποτελέσματα παρόμοια με αυτά των χειρουργικών τεχνικών. Συγκεκριμένα τα ποσοστά επιτυχίας είναι υψηλότατα και κυμαίνονται από 95%-100%, ενώ οι επιπλοκές της επέμβασης είναι ελάχιστες, ο χρόνος αποθεραπείας μηδαμινός και η  επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες, άμεση.

Μετά το πέρας της επέμβασης συνιστάται η άμεση κινητοποίηση (βάδιση) και η εφαρμογή θεραπείας συμπίεσης (κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης) για δυο εβδομάδες.

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται από το 1999 ως μια σύγχρονη, αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη θεραπεία της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας.

Συμπερασματικά, η σύγχρονη, ελάχιστα επεμβατική,  ενδαγγειακή θεραπεία των κιρσών κάτω άκρων, αποτελεί παγκοσμίως την θεραπεία εκλογής στην πλειονότητα των ασθενών καθώς επιτυγχάνει υψηλότατα ποσοστά επιτυχίας και μηδαμινό χρόνο αποθεραπείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ