Δ. Ωραιοκάστρου: Η επιδημιολογική κατάσταση επιτρέπει το άνοιγμα των καταστημάτων

Ελλάδα Επιχειρήσεις

Θέση στο θέμα της απόφασης της κυβέρνησης να μην επιτραπεί τελικά στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης να λειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα (5/4) πήρε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης με ανάρτησή στο προσωπικό προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Τσακίρης επισημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα ανά περιοχή και με βάση αυτά να λαμβάνονται οι αποφάσεις. Σημειώνει δε, πως με βάση τα έως τώρα επιδημιολογικά στοιχεία, η κατάσταση επιτρέπει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στον δήμο Ωραιοκάστρου.

“Κανένας δεν παραγνωρίζει ότι η επιδημιολογική κατάσταση σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης είναι δύσκολη. Ταυτόχρονα όμως, είναι καιρός να δούμε ότι η κατάσταση δεν είναι παντού ίδια. Από δήμο σε δήμο υπάρχουν σημαντικές διαφορές και πρέπει οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς να ξεκινήσουν να βλέπουν την κατάσταση με πιο εξειδικευμένα κριτήρια και όχι με τη λογική του “μια ίδια συνταγή παντού” τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Και προσθέτει πως “στον δήμο, η κατάσταση είναι πολύ πιο ελαφρυμένη και θα έπρεπε να ισχύσει μια πιο αναλογική προσέγγιση. Θεωρώ λοιπον πως η επιδημιολογική κατάσταση επιτρέπει να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στο Δήμο μας με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την Covid-19. Οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί βάναυσα τον τελευταίο χρόνο και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να βγουν από το τέλμα οφείλουμε να κινηθούμε προς αυτη την κατεύθυνση».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ