ΕΕΑ: Διαδικτυακή εκδήλωση για το «Mobbing»

Επιχειρήσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση για ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, αυτό της ηθικής και ψυχολογικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο, γνωστό και με τον αγγλικό όρο «Mobbing», διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του επιμελητηρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, στις 18:30, και για τα θέματα εφαρμογής πολιτικών πρόληψης και αντιμετώπισής του φαινομένου, αλλά και νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία των θυμάτων, καθώς και για την ψυχολογική στήριξη στα θύματα εργασιακού εκφοβισμού, θα τοποθετηθούν οι κάτωθι:

* Mαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια.

* Άννα Καραμανλή, βουλευτής Β’ Αθηνών, πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για την Ισότητα, την Νεολαία και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

* Άννα Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος

* Eυαγγελία Βαρελά, δικηγόρος Master of Law University of Zurich.

* Επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α. Χριστίνα Φυτέα.

«Η ηθική παρενόχληση είναι η υπόγεια ψυχολογική βία που ασκείται συστηματικά με διάφορες μορφές από ενήλικες που χρησιμοποιούν ποικίλες μεθόδους, προκειμένου να ταπεινώσουν, να απομονώσουν, και να απομακρύνουν άλλους ενήλικες από την εργασία τους ή άλλον χώρο ή συνθήκη. Η δημιουργία ενός νέου νομοθετικού πλαισίου προστασίας και ο εκσυγχρονισμός των κοινωνικών αντιλήψεων, είναι η μόνη οδός για να σπάσει η Σιωπή» σημειώνεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ