Θάσος: Στον εισαγγελέα αύριο (23/2) οι Σύλλογοι Γονέων – Πάνω από 60 κρούσματα στη μαθητική κοινότητα

Ελλάδα Παιδεία Υγεία

Με εξώδικη διαμαρτυρία στα χέρια η οποία υπογράφεται από δεκάδες γονείς μαθητών, αναμένεται να συναντηθούν αύριο εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων στο δήμο Θάσου με τον αρμόδιο εισαγγελέα Καβάλας.

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης  

Πρόκειται για μία κίνηση, που έρχεται σε συνέχεια των δραματικών εκκλήσεων τόσο του δημάρχου, Λευτέρη Κυριακίδη όσο και άλλων τοπικών φορέων για προσωρινό λουκέτο στα σχολεία του νησιού, οι οποίες δεν εισακούστηκαν από τους αρμόδιους φορείς με αποτέλεσμα να παραμένουν ανοικτά, παρά το ότι η περιοχή μπήκε στο «κόκκινο» από την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή δραματική δείχνει να είναι η κατάσταση σ’ ότι αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού στο νησί, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 60 κρούσματα προερχόμενα από την μαθητική κοινότητα, εκ των οποίων αρκετά νόσησαν με τη βρετανική μετάλλαξη. 

“Μπήκαμε μπροστά, ως το σχολείο στο οποίο εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα και στο μεταξύ ακολούθησε η πλειοψηφία συλλόγων και κηδεμόνων από όλα τα σχολεία της Θάσου. Αύριο εάν όλα εξελιχθούν ομαλά θα επισκεφθούμε τον εισαγγελέα Καβάλας, με βασικό αίτημα να κλείσουν οι σχολικές μονάδες. Μετά από εκκλήσεις που έχουν γίνει από όλους τους φορείς της Θάσου, από τον δήμαρχο και από την αστυνομία μέχρι το Κέντρο Υγείας, τα σχολεία παραμένουν ανοικτά και ο κορωνοϊός εξαπλώνεται” αναφέρει στο GRTimes, o πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πρίνου Θάσου, Κυριάκος Λεωνίδου

“Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ήπιοι, προσπαθούμε να μην παρακάμπτουμε κανέναν, αλλά θέλουμε πειστικές απαντήσεις στο γιατί μένουν ανοικτά  τα σχολεία με πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όπως διαπιστώνουμε τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει και εδώ έχουμε να κάνουμε με μια βρετανική μετάλλαξη που εξαπλώνεται. Θέλουμε λοιπόν να μας εξηγήσουν γιατί κρατούν τα σχολεία ανοικτά. Μέχρι τώρα απαντήσεις σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα δεν έχουμε πάρει από κανέναν παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις” προσθέτει ο κ. Λεωνίδου.

Τι αναφέρει η εξώδική διαμαρτυρία

Σ’ ότι αφορά το κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας και τη συλλογή υπογραφών από γονείς, η οποία ενέχει -όπως εξηγείται από τους συλλόγους- θέση θετικής ψήφου γενικής συνέλευσης, αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά:   

Με το παρόν έγγραφο καταθέτουμε εξώδικη διαμαρτυρία – αναφορά παντός υπευθύνου μετά την απόφαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπουργείων σχετικά με την λειτουργία των σχολικών μας μονάδων στο νησί μας. 

Με επιβεβαιωμένα άνω των 50 κρουσμάτων, με εστία πυροδότησης της διασποράς του ιού από τα σχολεία, μετά από επιστολές διαμαρτυρίας, εκκλήσεις, δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ είμαστε υποχρεωμένοι ως γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μας να αναζητήσουμε ευθύνες για την ανεκδιήγητη απόφαση που ουσιαστικά αποτελεί #εκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και κατ’επεκταση όλης της τοπικής μας κοινωνίας.

  • Ζητούμε άμεσα την αναστολή σχολικών μονάδων μέχρι να υπάρξει επιδημιολογική ύφεση
  • Την διερεύνηση της τυχόν ολιγωρίας και χρονοβόρας λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού από την ώρα που εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα σε σχολείο του Πρίνου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο των Συλλόγων είναι σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να επιτευχθεί ακόμα πιο συλλογική φωνή διαμαρτυρίας. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ