ΕΥΑΘ: Μία προσφορά για το «νέο» κτίριο διοίκησης

Επιχειρήσεις

Μία προσφορά κατατέθηκε για το έργο της ανακατασκευής του κτιρίου διοίκησης της ΕΥΑΘ Α.Ε., από την εταιρεία «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ».  Το έργο που έχει προϋπολογισθεί στα 4,9 εκατ. ευρώ, θα κατασκευαστεί με το σύστημα της μελετο-κατασκευής.

Το κτίριο στην Εγνατίας 127 που ανεγέρθηκε αρχές της δεκαετίας του 1970, από τον τότε Οργανισμό Ύδρευσης Θεσσαλονίκης, έχει απόλυτη αναβάθμισης καθώς δεν πληροί κανένα από τους σύγχρονους κανονισμούς δόμησης.

Το αναβαθμισμένο κτίριο διοίκησης της ΕΥΑΘ, θα είναι ένα κτίριο σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (ενεργειακή κλάση Α+), θα διαθέτει φωτισμούς LED, διευκολύνσεις για ΑμΕΑ, αίθουσα εκδηλώσεων, σύγχρονα συστήματα αυτοματισμού και ελέγχου και θα φιλοξενεί περί τους 100 εργαζόμενους. Εξωτερικά, ο φλοιός του κτιρίου θα «υπενθυμίζει» την αρχική κατασκευή του ’70 και θα συνδυάζει αμμοβολισμένους υαλοπίνακες με ημιδιαφανείς γυάλινες κινητές περσίδες, που θα εξασφαλίζουν άπλετο φως και παράλληλα ηλιοπροστασία. Ο γυάλινος «κορμός» του νέου κτιρίου θα είναι συμβατός με τα περιγράμματα των διπλανών πολυκατοικιών, σύμφωνα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, εφ’ όσον ελεγχθεί ο φάκελος και ικανοποιούνται οι απαιτήσεις του διαγωνισμού, η εγκατάσταση του εργολάβου μπορεί να γίνει σε σύντομο χρόνο, στους επόμενους δύο – τρεις μήνες. Στόχος της Εταιρείας είναι, το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Για το διάστημα που μεσολαβεί τα γραφεία της ΕΥΑΘ θα μεταφερθούν σε κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα νοικιάσει για περίοδο έως τρία έτη. Αυτές τις ημέρες υπογράφεται το μισθωτήριο για το κτίριο στον αριθμό 91 της Τσιμισκή, εμβαδού 1.200 τ.μ.

Σε ό,τι αφορά στη «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ», πρόκειται για εταιρεία με έδρα Θεσσαλονίκη, η οποία έχει, όπως άλλωστε το μαρτυρά και η επωνυμία της, εξειδίκευση στα σιδηροδρομικά έργα, παράλληλα όμως και μεγάλη εμπειρία σε ιδιωτικά και δημόσια οικοδομικά έργα, ενώ έχει κατασκευάσει και το κτιριακό σύμπλεγμα του Μουσείου της Βεργίνας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ