Κορδελιό – Εύοσμος: Έτσι θα κάνουν μάθημα όσοι πάνε σχολείο σε άλλους δήμους

Ελλάδα Παιδεία Υγεία

Αλαλούμ με τα σχολεία σε Κορδελιό και Εύοσμο, αφού μαθητές που μένουν στο δήμο αλλά φοιτούν σε άλλες περιοχές, απαγορεύεται να «βγουν» απ’ τον δήμο ώστε να πάνε σχολείο. Όπως εξηγεί ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, το Υπουργείο Παιδείας έχει θεσμοθετήσει την «σύγχρονη ταυτόχρονη τηλεκπαίδευση», με όλους τους μαθητές να βρίσκονται στην τάξη, ωστόσο κάποιοι από αυτούς… διαδικτυακά. Διαβάστε ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Όπως αναφέρει ο κ. Κόπτσης, η νέα ΚΥΑ προβλέπει ότι απαγορεύονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις από το Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ακόμα και να πάνε σχολείο οι μαθητές, που φοιτούν σε σχολεία άλλων δήμων. Στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, υπάρχουν 50 μαθητές Δημοτικού και 120 μαθητές Γυμνασίου που φοιτούν σε σχολεία των γύρω περιοχών, πράγμα που οδήγησε το Υπουργείο Παιδείας να εφεύρει μία νέα μέθοδο τηλεκπαίδευσης, με τους μαθητές που απαγορεύεται να μετακινηθούν, να βρίσκονται στην τάξη, αλλά… μέσω οθόνης.

«Επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για λόγους εργασίας. Δηλαδή καθηγητές και δάσκαλοι μπορούν να μεταβούν σε άλλη περιοχή για να διδάξουν, αλλά οι μαθητές απαγορεύεται να φύγουν από το Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου για να πάνε σχολείο. Το Υπουργείο Παιδείας θεσμοθέτησε έναν τρόπο τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τον οποίο θα συνδέεται ένας υπολογιστής στις αίθουσες διδασκαλίας ώστε να παρακολουθούν, όσοι μαθητές δεν μπορούν να μετακινηθούν, σε απευθείας μετάδοση την παράδοση του μαθήματος. Η κάμερα, θα δείχνει μόνο τον καθηγητή και τον πίνακα του σχολείου, και όχι τα πρόσωπα των μαθητών που βρίσκονται στην αίθουσα, για λόγους διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων», εξηγεί ο κ. Κόπτσης, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε νωρίτερα και ο δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός μιλώντας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ευπαθείς καθηγητές που μένουν σπίτι θα διδάσκουν στους μαθητές του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

Όπως αναφέρει ο ίδιος, σε περίπτωση που η παραπάνω διαδικασία δεν είναι εφικτή λόγω έλλειψης τεχνολογικού εξοπλισμού, τότε τίθεται σε ισχύ ένα άλλο σύστημα.

«Από την αρχή της πανδημίας, υπάρχουν ευπαθείς παιδιά και καθηγητές οι οποίοι δεν πάνε σχολείο. Αυτοί οι καθηγητές κάνουν μαθήματα στα παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Επειδή λοιπόν δεν θέλουμε να κρατήσουμε τα παιδιά του δήμου ούτε για 10 εργάσιμες ημέρες χωρίς σχολείο, δημιουργούμε διαδικτυακά τμήματα και αποστέλλουμε email στους καθηγητές που μένουν σπίτι και δεν έχουν απασχοληθεί ακόμη σε κάποια διαδικτυακή αίθουσα, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα διαδικτυακή τηλεκπαίδευση. Στο Δημοτικό θα είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε αυτές τις διαδικτυακές αίθουσες ακόμη και σήμερα, ενώ στο Γυμνάσιο θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα αύριο», αναφέρει ο κ. Κόπτσης.

«Κάθε μέρα είμαστε μπροστά σε μία νέα κατάσταση…»

Ο ίδιος κλείνοντας, διευκρινίζει ότι βασική επιθυμία όλων, είναι τα παιδιά να επιστρέψουν στα θρανία τους.

«Δεν ήταν δική μας απόφαση να λειτουργήσουν τα σχολεία με αυτόν τον τρόπο. Εμείς θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά. Αλλά με παιδιά υγιή και όχι άρρωστα. Σκεφτείτε τις συνέπειες μίας διασποράς σε ένα σχολείο, σε περίπτωση που επιτρεπόταν σε 150 παιδιά να πάνε στο σχολείο. Οι συνθήκες είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες. Κάθε μέρα είμαστε μπροστά σε μία νέα κατάσταση και προσπαθούμε κι εμείς να ανταποκριθούμε όπως μπορούμε σε συνεργασία με τους φορείς», καταλήγει.

Να σημειωθεί ότι όσα παιδιά διαμένουν στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και πάνε σχολείο στην περιοχή, θα κάνουν κανονικά τηλεκπαίδευση.

(φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλαλούμ στον Εύοσμο: Κλειστά καταστήματα στη μία μεριά, ανοιχτά στην άλλη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Κορδελιό-Εύοσμος: Νέα διαμαρτυρία για το lockdown (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ουρές για rapid test στον Εύοσμο (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Κορδελιό-Εύοσμος: Όλα όσα συζητήθηκαν για το lockdown στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Κορδελιό-Εύοσμος: Μήνυση για ψευδείς ειδήσεις προανήγγειλε ο Κ. Μανδαλιανός

Ολοκληρώθηκε η πορεία για το lockdown στον Εύοσμο (VIDEO)

Σε πορεία μετατράπηκε η συγκέντρωση στον Εύοσμο (VIDEO)

Κορδελιό-Εύοσμος: Σε εξέλιξη νέα διαμαρτυρία για το lockdown (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Εύοσμος: Διαμαρτυρία κατοίκων για το lockdown – Δείτε εικόνα (VIDEO)

Κορδελιό-Εύοσμος: Διαμαρτυρία κατοίκων και επιχειρηματιών για το lockdown (VIDEO)

Εμπορικός Σύλλογος Κορδελιού – Ευόσμου: Μας «πνίγει» το δίκιο

Σε εξέλιξη σύσκεψη τοπικών φορέων στον Εύοσμο για τα νέα μέτρα

Δ. Κορδελιού-Ευόσμου: Tετραμελής επιτροπή για τη διαχείριση του καθολικού lockdown

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ