ΠΣΦ: Οίκος ανοχής στον Νέο Κόσμο λειτουργούσε ως ιατρείο κινησιοθεραπείας

Ελλάδα

Την ανεπάρκεια θεσμικού πλαισίου, που επιτρέπει σε επιτήδειους να παρανομούν βαφτίζοντας τους χώρους τους με ονομασίες που παραπέμπουν στη φυσικοθεραπεία, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).

Οπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του ΠΣΦ, προσφάτως εντοπίστηκε στην περιοχή του Νέου Κόσμου Αττικής οίκος ανοχής ο οποίος είχε βαφτιστεί ιατρείο κινησιοθεραπείας και δέχονταν πελάτες.

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η ανεπάρκεια του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει στους επιτήδειους να παρανομούν και να γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία καλυμμένοι με το μανδύα ενός κωδικού αριθμού δραστηριότητας (ΚΑΔ) που παρέχει χωρίς κριτήρια το υπουργείο Οικονομικών. Μάθαμε ότι οίκος ανοχής λειτουργούσε με ΚΑΔ υπηρεσιών αποκατάστασης (κινησιοθεραπεία, μάλαξη, κ.λπ.) τόσο απλά», δηλώνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Πέτρος Λυμπερίδης.

Οπως επισημαίνει η ανακοίνωση του ΠΣΦ, τα επαγγέλματα του ιατρού και του φυσικοθεραπευτή είναι νομοθετικώς ρυθμιζόμενα επαγγέλματα, δηλαδή για να τα ασκήσει κάποιος πρέπει να κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος αντίστοιχη με το επάγγελμα.

Διευκρινίζεται ότι τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας πρέπει να έχουν αναρτημένη την πινακίδα που να αναγράφει «Νόμιμο Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας» το οποίο χορηγείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών. Οποιοσδήποτε άλλος χώρος λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες σχετικές με την φυσικοθεραπεία είναι παράνομος.

Ο ΠΣΦ καλεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τους αντίστοιχους συλλόγους ΝΠΔΔ (Ιατρών και Φυσικοθεραπευτών) να δώσει τέλος σε αυτό το ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο και να μη χορηγεί ΚΑΔ χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά της άδειας άσκησης επαγγέλματος και της βεβαίωσης εγγραφής στον αντίστοιχο επαγγελματικό σύλλογο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ