Φιλοκώστας: Στο τέλος του έτους δεν θα υπάρχει το 40% της εστίασης (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Επιχειρήσεις

Τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει οδηγήσει τους επαγγελματίες της εστίασης το παρατεταμένο lockdown περιέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και καφέ μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Λίγη ώρα πριν από τη σημερινή κινητοποίηση και τη συμβολή κίνηση των επαγγελματιών του κλάδου να συγκεντρώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών του για να τα παραδώσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Φιλοκώστας επισήμανε πως αρκετά εστιατόρια και καφέ μπαρ της πόλης έχουν ήδη κομμένο το ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών. Επίσης, αναφερόμενος στις 50 επιχειρήσεις εστίασης που έκλεισαν μέσα σε μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε πως ο συγκεκριμένος αριθμός αφορά μόνο το κέντρο της πόλης, ενώ η κατάσταση είναι εξίσου δραματική και σε άλλες περιοχές του νομού.

Επισήμανε ακόμη ότι μόνο το 30% των επιχειρήσεων εστίασης στη Θεσσαλονίκη είναι σήμερα ανοιχτές, και αυτές λειτουργούν με μειωμένο τζίρο.

«Βήμα – βήμα συνεχίζουμε προς το χειρότερο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλοκώστας και εκτίμησε σε 5.000 ευρώ τα μηνιαία έξοδα ενός μέσου καταστήματος εστίασης, έξοδα τα οποία -όπως ο ίδιος τόνισε- εξακολουθούν να «τρέχουν».

«Ζούμε με δανεικά λεφτά. Όταν θα ανοίξουμε, θα έχουμε ένα χρέος στην πλάτη μας το οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει να εξοφληθεί», είπε ο  πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και καφέ μπαρ νομού Θεσσαλονίκης.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Ιωάννης Φιλοκώστας στη Μαρία Σαμολαδά:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ