Πρόεδρος ΑΣΓΜΕ: Υπάρχει ανισότητα και όχι μόνο στους μαθητές Λυκείου

Ελλάδα Παιδεία

Τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προσφυγές στο ΣτΕ που ετοιμάζονται να κατατεθούν για διδακτική ανισότητα ανάμεσα στους μαθητές της Γ’ Λυκείου σχολιάζει μιλώντας στο GRTimes.gr, ο Πρόεδρος της πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ελλάδας Παναγιώτης Κατηφές.

“Πιθανότατα πρόκειται για γονείς μαθητών Λυκείου, που φοιτούν σε σχολεία στις κόκκινες περιοχές και δεν έχουν επαναλειτουργήσει ενώ στις λεγόμενες κίτρινες περιοχές έχουν ανοίξει κανονικά τα σχολεία. Κινούνται μεμονωμένα και όχι συλλογικά” εκτιμά ο κ. Κατηφές και προσθέτει ότι “αν υπάρχει τέτοια πρόθεση από γονείς δεν έχει γίνει γνωστή μέσω των κατά τόπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων”. Επισημαίνει ότι τέτοιες διαδικασίες είναι χρονοβόρες και η Συνομοσπονδία διεκδικεί πιο άμεσα μέτρα. Αναφέρει ότι ζητά συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αίτημα που ακόμη δεν έχει γίνει δεκτό.

«Η ανισότητα που προκύπτει με τους μαθητές Λυκείου, και ειδικά των παιδιών της Γ΄ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι η μοναδική. Σκεφτείτε όλα αυτά τα παιδιά που δεν έχουν τα μέσα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της τηλεκπαίδευσης από το σπίτι τους» αναφέρει ο κ. Κατηφές. Τονίζει ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό έφερε στην επιφάνεια και πάλι όλα αυτά τα προβλήματα.

Το τεράστιο ζήτημα που προκύπτει με τα παιδιά, στις οικογένειες των οποίων υπάρχουν μέλη από κάποια ευπαθή ομάδα αναδεικνύει στο GRTimes.gr ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς. Εξηγεί ότι όλα αυτά τα παιδιά, μένουν ουσιαστικά εκτός του συστήματος εκπαίδευσης, αφού η τηλεκπαίδευση σταμάτησε μετά την επαναλειτουργία των σχολείων αλλά και τα ίδια δεν μπορούν να λάβουν μέρος κανονικά στο μάθημα, όπως τα υπόλοιπα παιδιά. «Από ότι ξέρουμε δεν υπάρχει πρόβλεψη για αυτά τα παιδιά ούτε στο επόμενο χρονικό διάστημα» τόνισε. Ερωτηθείς σχετικά επισημαίνει ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί από κάποιον γονέα ή κηδεμόνα στην Κεντρική Μακεδονία

Ανοιχτά σχολεία με μέτρα προστασίας

Ο κ. Κατηφές επαναλαμβάνει τη θέση της Συνομοσπονδίας για ανοιχτά σχολεία με όλα τα μέτρα ασφαλείας για παιδιά και εκπαιδευτικούς. “Έχουν ληφθεί κάποια μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού αλλά δεν είναι αρκετά. Στα σχολικά λεωφορεία μεταφέρονται ακόμη και 50 μαθητές. Σε κάποια σχολεία τα παιδιά φοιτούν μέσα σε κοντέινερ και είναι 25-27 άτομα σε έναν πολύ μικρό χώρο. Αυτό δεν είναι ανισότητα;” αναρωτιέται. Αναφέρει ότι μέλη της Συνομοσπονδίας συμμετέχει στα σημερινά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα προκειμένου να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες στα σχολεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ