Συρίγος: Κάποια πανεπιστημιακά τμήματα θα κλείσουν (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Παιδεία Πολιτική

Στην αναδιάταξη του χάρτη των Πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα προχωρά η κυβέρνηση όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Παιδείας και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελος Συρίγος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Εκ των πραγμάτων κάποια πανεπιστημιακά τμήματα θα κλείσουν», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός προσθέτοντας πως «έχουν ιδρυθεί τμήματα που δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ». Το υπουργείο σε συνεργασία με την ΕΘΑΑΕ (Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης) θα εξετάσει «ποια από αυτά τα τμήματα μπορούν να λειτουργήσουν και ποια πρέπει να κλείσουν οριστικά».

Επίσης ο κ. Συρίγος έκανε λόγο για τις «ουσιαστικές αλλαγές» που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, ενώ αναφερόμενος στη σύσταση αστυνομικού σώματος εντός των Πανεπιστημίων είπε πως «με πιο ήπιο τρόπο» θα προσπαθεί να αντιμετωπίζει τις  παραβατικές συμπεριφορές εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Υπογράμμιζε δε πως παρά τις αντιδράσεις η κοινωνία στηρίζει αυτό το βήμα της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Επίσης ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Άγγελος Συρίγος στη Μαρία Σαμολαδά:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ