Ξέμεινε και απο rapid test το Νοσοκομείο Αγρινίου

Αιτωλοακαρνανία Υγεία
Ξέμεινε και απο rapid test το Νοσοκομείο Αγρινίου

Χαμηλή ροή νέων περιστατικών, λίγοι νοσηλευόμενοι και γενικώς μία σχετικά καλή εικόνα παρουσιάζει το Νοσοκομείο Αγρινίου το τελευταίο διάστημα σε ότι αφορά τη διαχείριση του κορωνοϊού.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει όλα είναι… όπως πρέπει. Διότι δεν είναι. Το Νοσοκομείο ξέμεινε και από rapid tests.

Στις 4 Δεκεμβρίου, λόγω διασποράς του κορωνοϊού σε ασθενείς που νοσηλεύονταν στην παθολογική κλινική στο Νοσοκομείο έσπευσε ο ΥΠΕάρχης, Γιάννης Καρβέλης, συνοδευόμενος από την παθολόγο-λοιμωξιολόγο του Νοσοκομείου Ρίου Καρολίνα Ακινόσογλου.

Ανάμεσα στις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής που προέβη σε έκτακτη σύσκεψη εκείνο το βράδυ ήταν να δοθεί οδηγία για διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests) σε όποιον πολίτη εισερχόταν για παραπάνω από 15-20′ στο τμήμα των επειγόντων  καθώς και στους συνοδούς.

Το Νοσοκομείο εναρμονίστηκε και ακολούθησε την οδηγία, η οποία και όπως εύλογα κατανοεί κανείς, για να εφαρμοστεί απαιτούσε -και απαιτεί- την προμήθεια αυξημένου αριθμού rapid tests για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Εδώ και περίπου μία εβδομάδα, πάντως, η οδηγία που δόθηκε δε μπορεί να εφαρμοστεί. Απλούστατα, το Νοσοκομείο έχει σοβαρή έλλειψη σε rapid tests, καθότι δεν έχει προχωρήσει σε αποστολή τους η ΥΠΕ.

Στα λόγια οι οδηγίες για το Νοσoκομείο Αγρινίου καλώς δίδονται από τη διοίκηση της ΥΠΕ. Στην πράξη, όμως, για μία ακόμη φορά, η αξιολόγηση είναι κάτω από τη βάση…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ