Κυρώσεις από την Κίνα σε Πομπέο, Μπάνον και στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ

Κόσμος

Στην πολιτική όλα είναι θέμα σωστής επιλογής χρόνου. Αυτού που περίμενε η Κίνα για να επιβάλλει κυρώσεις κατά μελών της διακυβέρνησης Τραμπ που πλέον ανήκει στο παρελθόν.

Λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ την Τετάρτη, η Κίνα ανακοίνωσε ότι επέβαλε κυρώσεις στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και σε άλλους αξιωματούχους .

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανέφερε ότι τα συνολικά 28 πρόσωπα που πλήττονται «σχεδίασαν, προώθησαν και εκτέλεσαν μια σειρά τρελών ενεργειών, με τις οποίες παρενέβησαν στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, υπονόμευσαν τα συμφέροντά της, προσέβαλαν τον κινεζικό λαό και διατάραξαν σοβαρά τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ».

Εκτός από τον Πομπέο, το Πεκίνο επέβαλε κυρώσεις, μεταξύ άλλων, στον υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ασίας και Ειρηνικού Ντέιβιντ Στίλγουελ, τον αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Μάθιου Πότινγκερ, τον υπουργό Υγείας Άλεξ Αζάρ, καθώς και στους πρώην συμβούλους του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον και Στιβ Μπάνον.

«Τα πρόσωπα αυτά και τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους δεν επιτρέπεται να μπουν στο έδαφος της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο», επίσης, απαγορεύεται στους ίδιους και στις εταιρείες που τυχόν διαθέτουν να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Κίνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ